Tokijā pasažieru vilcienā sadurti 10 cilvēki

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Tokijā piektdienas vakarā kāds vīrietis sadūra 10 cilvēkus pasažieru vilcienā, bet tika aizturēts pēc aizbēgšanas no uzbrukuma vietas, kur bēgot bija atstājis savu nazi, ziņoja vietējie mediji.

Vardarbīgi noziegumi Japānā ir ļoti reta parādība. Uzbrukums notika laikā, kad Tokijā ir pastiprināta drošība pilsētā notiekošo olimpisko spēļu dēļ.

Uzbrukums notika Setagajas rajonā Tokijas rietumos, dažu kilometru attālumā no olimpisko spēļu jāšanas sporta sacensību vietas.

Tokijas policija sestdienas rītā paziņoja, ka ir aizturējusi vīrieti vecumā virs 30 gadiem, kurš ar nazi ievainojis deviņus cilvēkus pasažieru vilciena vagonos.

Tokijas Ugunsdzēsības nodaļa pavēstīja, ka deviņi no 10 ievainotajiem tika aizvesti uz slimnīcām, bet desmitais spēja pats aiziet. Neviens ievainotais nebija zaudējis samaņu.

Sabiedriskā telekompānija NHK ziņoja, ka sieviete vecumā virs 20 gadiem ir nopietni ievainota. Aizdomās turētais vēlāk padevies policijai kādā veikalā.

36 gadus vecais uzbrucējs Jusuke Cusima pateica policijai, ka viņam radies nodoms nogalināt pēc tam, kad viņš redzējis laimīga izskata sievietes, un ka viņš izvēlējies mērķus uz labu laimi, ziņoja NHK.

Viņš ienāca kādā veikalā, atzinās, ka ir ziņās minētais aizdomās turētais, un sacīja, ka esot noguris no bēgšanas. Veikala vadītājs izsauca policiju, kad ieraudzīja asins traipus uz vīrieša krekla.

Dzelzceļa kompānija paziņoja, ka ir atcēlusi dažus reisus pēc šī uzbrukuma.

Japānā ir stingri šaujamieroču lietošanas noteikumi, bet reizēm notikuši vardarbīgi noziegumi, kuros izmantoti citi ieroči.

2019.gadā kāds vīrietis ar diviem nažiem nogalināja divus cilvēkus, tai skaitā vienu skolnieci, un ievainoja 17, uzbrūkot skolnieču grupai, kas pieturā gaidīja autobusu. Pēc tam viņš izdarīja pašnāvību.

2018.gadā kāds vīrietis Japānas vidienē tika aizturēts pēc tam, kad ātrvilcienā bija nodūris vienu pasažieri un ievainojis divus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu