Sestdien uz Latvijas robežas aizturēti 38 nelegālie imigranti (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nelegālo imigrantu izmitināšanas vieta Lietuvā. Ilustratīvs attēls
Nelegālo imigrantu izmitināšanas vieta Lietuvā. Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Šodien līdz pusdienlaikam uz Latvijas robežas aizturēti 38 trešo valstu pilsoņi, kas centušies nelegāli šķērsot valsts robežu, aģentūra LETA noskaidroja Valsts robežsardzē.

Vienlaikus robežsardzē atzīmēja, ka piektdienas, 6.augusta, vakarā aizturētas piecas personas, kas nelegāli šķērsojušas robežu.

Valsts robežu nelikumīgi šķērsojušās personas aizturētas Imigrācijas likumā noteiktajā kārtībā un ievietotas Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centros.

Jau ziņots, ka, vērtējot situāciju Lietuvā, kā arī ņemot vērā pieaugošos riskus uz Latvijas - Baltkrievijas valsts robežas, jau iepriekš bija ieviesta pastiprināta robežas uzraudzība un mobilizēti Valsts robežsardzes un armijas resursi zaļās robežas uzraudzībai. Tāpat atbalstu sniedz četri Eiropas Robežu un krasta apsardzes aģentūras "Frontex" eksperti.

Trešdien premjers Krišjānis Kariņš (JV) un iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) paziņoja, ka Latvija plāno pasteidzināt Latvijas-Baltkrievijas robežas infrastruktūras izbūvi un piesaistīt papildu armijas spēkus tās drošībai.

Ja Valsts robežsardze nolemtu nākt ar rosinājumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, tad arī iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) ar šādu rosinājumu būtu gatava vērsties valdībā.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu