Treneris: Švecovam pēc Covid-19 pārslimošanas treniņu process bija pareizs

CopyDraugiem X Whatsapp
Pāvels Švecovs
Pāvels Švecovs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas modernās pieccīņas sportists Pāvels Švecovs pēc Covid-19 pārslimošanas iespēju robežās bija labi sagatavojies Tokijas olimpiskajām spēlēm, tāpēc 14. vieta ir apmierinošs rezultāts, sarunā ar žurnālistiem pēc sacensībām pauda treneris Mihails Jefremenko.

Līdz ar Švecova finišu Tokijas olimpiskajās spēlēs dalību noslēguši Latvijas olimpieši. Modernās pieccīņas pārstāvis 36 sportistu konkurencē ieguva 14. vietu.

Švecovs paukošanā bija septītais, peldēšanā viņš ierindojās 10. pozīcijā, jāšanā viņam 16. vieta, bet kombinācijā (šaušana un skriešana) Latvijas pārstāvim 26. rezultāts.

Pirms noslēdzošās apvienotās disciplīnas Švecovs ierindojās augstajā piektajā vietā.

"Esmu apmierināts ar rezultātu. Sezona nebija vienkārša. Katrā disciplīnā bija mazas kļūdas, bet kopumā viņš nostartēja savu spēju līmenī. Tieši šāda šobrīd ir viņa vieta pasaulē. Mēs izdarījām visu, ko varējām," pauda treneris. 

"Viņš kļūdījās šaušana, kas parasti tā negadās. Vēl paskatīšos video, taču man šķiet, ka jāšanā pēdējais šķērslis bija viņa paša kļūda. Domāju, ka labākajā gadījumā Pāvels šodien varēja cīnīties par vietu desmitniekā," domā Jefremenko.

"Rezultāts kopumā ir labs. Mums ir trīs gadi laika sagatavoties Parīzes olimpiskajām spēlēm. Jā, bija slimība. Domāju, ka ar to situāciju tikām galā normāli. Atjaunošanās un treniņu process bija pareizs."

Treneris atklāja, ka Švecovam pavasarī pēc Covid-19 pārslimošanas treniņos klājās grūti. Latvijas sportists sākumā nav varējis paskriet.

Jefremenko pauda pārliecību, ka darbs turpināsies un Švecovs progresēs. "Jā, pagaidām mēs zaudējam labākajiem, bet mēs zinām, pie kā strādāt."

Arī pats Švecovs ir apmierināts ar sasniegto rezultātu olimpiskajā debijā.

"Ņemot vērā, kāds bija sagatavošanās process pēdējo divu mēnešu laikā, rezultāts ir labs. Ja būtu mazliet vairāk laika, es sagatavotos labāk," sacīja Švecovs. 

Latvijas sportists jāšanā startēja ar zirgu "Up To You". Maršruta beigu daļā tika nogāzti divi šķēršļi, turklāt neizdevās iekļauties laika limitā

"Zirgs bija labs. Sistēmā iegāju labi, vēl gan apspriedīšu to ar treneri. Nogāzām pēdējo un arī 12. šķērsli. Pats kļūdījos, vajadzēja zirgu pieturēt, nevis iet uz lēcienu," teica Švecovs.

"Divu dienu laikā četros startos viņš (zirgs) nevienu reizi maršrutu neizgāja tīri. Līdz ar to mans rezultāts ir optimāls," uzskata Latvijas sportists.

"Pirms pēdējās disciplīnas iesildīšanās laikā jutu, ka ir pārāk spilgta gaisma, bet trešajā un ceturtajā sērijā jau viss bija kārtībā."

Kaut arī 26 gadus vecais Švecovs pirms pēdējās disciplīnas bija augstajā piektajā vietā, viņš par pozīciju neesot domājis.

"Domāju par to, ka jāizdara labākais, uz ko šobrīd esmu gatavs. Parādīt sevi no labākās puses un atdot visus spēkus," teica Švecovs. 

"Nedomāju par rezultātu, domāju par savu darbu. Jāizdara darbs, un tad atnāks rezultāts." 

Švecovs piekrīt domai, ka starts Tokijā ir labs atspēriena punkts nākamajiem trim gadiem, kuru laikā jāsagatvojas Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Viņš atzina, ka nav bijis viegli sagatavoties startam Tokijā pēc Covid-19 pārslimošanas.

"Slimot iznāca laikā, kad bija galvenais sacensību periods, kad vajadzēja rādīt rezultātu un kvalificēties olimpiskajām spēlēm," teica Švecovs.

"Pirmais solis uz olimpiskajām spēlēm bija kolosāls - uzvarēju Pasaules kausa posmā. Pēc tam slimība deva savu, nevarēju rādīt rezultātu. Jutu, ka atjaunošanās nebija tika laba. Nebija ātruma un tempa, pulss bija vājš."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu