Foto ⟩ Jonass piedzīvo vairākus kritienus un Latvijas MXGP posmā ieņem devīto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
MXGP of Latvia 2021. Otrā diena. Pauls Jonass
MXGP of Latvia 2021. Otrā diena. Pauls Jonass Foto: Jānis Asaris, speciāli TVNET

Latvijas motosportists Pauls Jonass no "Gas Gas" komandas svētdien Ķeguma trasē "Zelta Zirgs" ieņēma devīto vietu pasaules motokrosa čempionāta MXGP klases septītā posma - Latvijas "Grand Prix" - prestižākās MXGP klases sacensībās, kamēr uzvaru svinēja slovēnis Tims Gajsers.

Jonass pirmajā braucienā bija sestais, bet otrajā piedzīvoja trīs kritienus, kā dēļ finišēja 15.vietā. Pirms tam notikušajā kvalifikācijā Jonass uzrādīja astoto rezultātu, bet ātrākais bija nīderlandietis Džefrijs Herlingss.

Pirmā brauciena startā pirmais aizbrauca spānis Horhe Prado, kuram sekoja divi nīderlandieši Herlingss un Glens Koldenhofs, kamēr Jonass bija pirmā desmita beigās. Prado ātri atkrita uz trešo vietu, par līderi kļuva Herlingss, aiz kura bija Gajsers, savukārt Jonass pakāpās uz sesto vietu.

Latvieti ātri apdzina Francijas motobraucējs Romēns Febvrs, bet pirmajā trijniekā pirmās izmaiņas bija vien 12.aplī, kad itālis Antonio Kairoli apdzina Prado. Pakāpeniski pozīcijas sāka zaudēt arī Koldenhofs, kuru, tuvojoties sacīkstes beigām, apbrauca arī Jonass. Pirmajā trijniekā finišēja Herlingss, Gajsers un Kairoli, bet Jonass izcīnīja drošu sesto vietu.

Otrā brauciena startā Jonass burzmā piedzīvoja kritienu un pirmajā aplī devās trešais no beigām - 28.pozīcijā.

Tikmēr startu "izcēla" Febvrs, kuram pirmajā trijniekā sekoja Prado un Herlingss, bet ceturtajā pozīcijā bijušais Kairoli vienā no turpmākajiem apļiem krita.

Trešajā aplī kritienu trasē piedzīvoja arī Febvrs, kurš atkrita uz ceturto vietu, bet par līderi kļuva Prado. Jonasam izdevās pacelties uz otro desmitu, apmēram 13.-14.vietu, taču vienā no epizodēm vācietis Henrijs Jakobi viņam iebrauca sāna, kā dēļ latvietis atkāpās uz 24.pozīciju.

Jonass turpināja apdzīt lēnākos konkurentus un devītajā aplī nonāca aiz 14.vietā esošā Jakobi, vēlāk apdzenot vācieti. Tiesa, turpinājumā Jonass piedzīvoja nu jau trešo kritienu šajā braucienā un atkāpās uz 15.pozīciju, kurā arī sasniedza finišu. Uzvaru svinēja Prado, bet pēdējā aplī Herlingss, kurš devās pretī uzvarai posmā, piestāja trases malā ar noslāpušu spēkratu, uz otro vietu pakāpās Gajsers, bet trešais finišēja Febvrs. Herlingsam finišā ceturtā vieta.

Posmā ar 44 punktiem uzvarēja Gajsers, bet pa 43 punktiem bija otro un trešo vietu izcīnījušajiem Prado un Herlingsam. Jonasam 21 punkts deva devīto vietu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 270 punktiem ir Gajsers. 257 punkti ir Febvram, 255 iekrājis Prado, kurš par trīs punktiem apsteidz Kairoli.

Jonass guvis 180 punktus, kas ļāvis pakāpties uz septīto vietu.

Jonasam sezonas pirmajos posmos kritieni un tiem sekojošās tehniskās ķibeles liedza cīnīties par vietām uz goda pjedestāla, bet iepriekšējā etapā - Flandrijas "Grand Prix" - viņš braucienos bija sestais un otrais, kas summā deva trešo pozīciju.

Pērn par MXGP čempionu trešo reizi tika kronēts Slovēnijas motosportists Tims Gajsers, bet Jonass, kurš vasarā guva smagu traumu, ierindojās 31.vietā.

Šosezon MXGP klasē paredzēti 18 posmi. Sezonas noslēgums plānots 5.decembrī Indonēzijā.

"Zelta Zirga" mototrase pasaules čempionātu uzņēma 12.reizi. MX2 klasē Latvijas posmā uzvarēja francūzis Maksims Reno, kurš arī ir šīs ieskaites kopvērtējuma līderis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu