Pārrunās vakcināciju nodarbināto vidū (8)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jānis Vitenbergs
Jānis Vitenbergs Foto: Paula Čurkste/LETA

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs sasaucis Tautsaimniecības konsultatīvo padomi, lai ar nozaru un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem pārrunātu, kādi ir iespējamie izaicinājumi tautsaimniecībā un kāda ir aktuālā situācija ar vakcināciju nodarbināto vidū, informē Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā. 

Vitenbergs pauda, ka viņu dara bažīgu epidemioloģiskā statistika, jo Covid-19 saslimstības skaitļi atkal pieaug.

"Ja vīrusa ietekme uz ekonomisko aktivitāti izrādīsies spēcīgāka un ilgstošāka, ieguvējs nebūs neviens. Negribētu piedzīvot tādu situāciju, kāda bija pavasarī, kad uzņēmumu darbība pandēmijas dēļ bija apdraudēta, un daļa uzņēmumu tika slēgti," atklāja ekonomikas ministrs.

Vitenbergs norādīja, ka, lai nodrošinātu ekonomikas atgriešanos pie normālas darbības un ierobežotu slimības tālāku izplatīšanos sabiedrībā, līdzšinējie epidemioloģiskie drošības pasākumi būtu aizvietojami ar nozarēs nodarbināto vakcināciju, jo īpaši, tajās nozarēs, kurās pastāv augsts saslimstības un slimības izplatīšanās risks.

"Tādēļ šajā brīdī ļoti svarīgi uzņēmuma vadībai motivēt savus darbiniekus vakcinēties, lai turpinātu drošu uzņēmuma darbību. Tas būs liels ieguvums ne tikai uzņēmumam, bet visai tautsaimniecībai un sabiedrībai kopumā," uzsvēra ministrs.

Tautsaimniecības padome ir Ekonomikas ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas izveidota konsultatīva institūcija, kas savā darbā, lai sekmētu profesionālu, ar uzņēmējdarbības politiku saistīto jautājumu risināšanu, piesaista nozaru asociācijas un neatkarīgos ekspertus. Tās darbības mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā, kā arī veicināt ilgtspējīgas tautsaimniecības attīstības principu ieviešanu valstī un sekmēt tās procesu un sabiedrības līdzdalību tajā.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu