Amsterdamas Sarkano lukturu rajonā uzstādīts pasaulē pirmais 3D printēts nerūsējošā tērauda tilts (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/Dezeen

Sešus gadus pēc projekta sākšanas Amsterdamā beidzot ir uzstādīts 12 metrus garš 3D printēts gājēju tilts, ko projektējis Joriss Larmans un uzbūvējis holandiešu robotikas uzņēmums "MX3D".

Tilts, kas izgatavots no nerūsējošā tērauda stieņiem ar sešu asu robota rokām, kas aprīkotas ar metināšanas iekārtām, stiepjas pāri kanālam Amsterdamas Sarkano lukturu rajonā.

Konstrukcijā tika izmantoti 4500 kilogrami nerūsējošā tērauda, ​​ko sešus mēnešus, pirms tas šogad tika pacelts virs kanāla, roboti drukāja rūpnīcā.

Tā izliektā S forma un balustrādes ar režģa stila perforācijām tika veidotas, izmantojot parametriskās modelēšanas programmatūru.

Tilta izgatavošanas komanda apgalvoja, ka šī tehnika parādīja, kā 3D drukāšanas tehnoloģija var radīt efektīvākas struktūras, kurās tiek izmantots mazāk materiālu.

"Robotu tehnoloģija beidzot ļauj 3D formātā iespiest lielākus optimizētus dizainus metālā," sacīja “MX3D” līdzdibinātājs Gijs van der Veldens.

"Tas ievērojami samazina svaru un samazina ietekmi detaļām, kas ražotas instrumentu, naftas un gāzes un celtniecības nozarēs."

Šī metode var radīt ilgtspējīgākas struktūras, apgalvoja komanda. "Nozare saskaras ar milzīgu izaicinājumu kļūt oglekļa neitrālai 2050. gadā," sacīja “Arup” strukturālais inženieris Stijns Joostens. "Uzlabojot savas iemaņas un vēlmi veikt izmaiņas kā dizaineriem un inženieriem, mēs varam ieviest nepieciešamos jauninājumus, lai mainītu rītdienas veidoto vidi."

Kopš projekta sākšanas 2015. gadā tilts ir vairākkārt atkārtots, un tā atklāšana sākotnēji tika plānota 2017. gadā.

Lai gan tiek uzskatīts, ka tas ir pirmais 3D drukātais nerūsējošā tērauda tilts, iepriekš tilti 3D formātā ir drukāti no citiem materiāliem. Piemēram, "Zaha Hadid Architects" un ETH Zurich šā gada Venēcijas biennālē ir uzbūvējuši 3D drukātu betona gājēju tiltu, kas ir brīvi stāvošs un montēts bez javas.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu