Foto ⟩ Postošie mežu ugunsgrēki Grieķijas salā Eibojā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Grieķijas otrajā lielākajā salā Eibojā turpinās postoši meža ugunsgrēki. No salas evakuējušies jau vairāk nekā 2000 cilvēku, vēsta raidorganizācija BBC.

Vietējās amatpersonas norāda, ka nav saņēmušas pietiekamu atbalstu cīņā ar mežu ugunsgrēkiem. Vietām liesmas nodarījušas milzīgus postījumus.

Grieķija piedzīvo lielāko karstuma vilni 30 gadu laikā, gaisa temperatūrai sasniedzot pat 45 grādus pēc Celsija. Klimata pārmaiņu dēļ šādi karstuma viļņi kļūst arvien biežāki, savukārt sausums un karstums noved pie savvaļas ugunsgrēkiem.

Foto: NICOLAS ECONOMOU/REUTERS
Foto: SCANPIX

Nekas neliecina, ka ugunsgrēki tuvākajā laikā varētu rimties. Vietējie iedzīvotāji un amatpersonas lūdz palīdzību - ugunsdzēsēju lidmašīnas un helikopterus. Tomēr to lietošanu apgrūtina sliktā redzamība dūmu dēļ. Līdz šim lūgumiem pēc palīdzības atsaukušās Francija, Vācija un Lielbritānija.

Foto: ALEXANDROS AVRAMIDIS/REUTERS

"Mēs pateicamies, ka esat ar Grieķiju šajā grūtajā laikā," svētdienas vakarā tviterī paziņoja Grieķijas premjerministrs Kirjaks Micotakis.

Citviet Grieķijā situācija uzlabojas. Peloponesas apgabalā situācija raksturota kā stabila, kā arī Atēnu ziemeļu daļā degšana pierimusi, tomēr pastāv risks, ka ugunsgrēki varētu atsākties.

Cīņa ar savvaļas ugunsgrēkiem turpinās arī Turcijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu