Lukašenko noliedz Baltkrievijas drošības dienestu saistību ar Šišova nāvi (6)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievu aktīvists Vitālijs Šišovs, Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko
Baltkrievu aktīvists Vitālijs Šišovs, Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko Foto: SPUTNIK/VIA REUTERS

Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko pirmdien noliedzis, ka Baltkrievijas drošības dienesti būtu saistīti ar baltkrievu aktīvista Vitālija Šišova nāvi Ukrainā.

"Viņš mums bija nekas," preses konferencē Minskā paziņoja Lukašenko, piebilstot, ka Šišova nāve Kijevā ir radījusi spriedzi Baltkrievijas attiecībās ar Ukrainu.

Šišovs, kurš pagājušo pirmdien pazuda Kijevā, dienu vēlāk tika atrasts pakārts parkā netālu no savas dzīvesvietas. Policija pieļauj, ka varētu būt notikusi slepkavība, kas maskēta kā pašnāvība.

26 gadus vecais Šišovs vadīja nevalstisko organizāciju "Baltkrievu nams Ukrainā", kas sniedz palīdzību baltkrieviem, kuri aizbēguši no represijām savā valstī. Organizācija vaino Šišova nāvē Lukašenko režīmu.

"Kurš trakais aizietu un viņu pakārtu?" sacīja Lukašenko, piebilstot, ka viņam arī bez Šišova pietiek cilvēku, ar kuriem jātiek galā.

Lukašenko apsūdzēja Ukrainas drošības dienestus par Šišova atbalstīšanu un pieprasīja Ukrainai "atklāt visus faktus".

"Pasakiet mums, kas notika ar Baltkrievijas pilsoni," paziņoja Lukašenko.

Viņš arī noliedza, ka Minska centusies piespiest Baltkrievijas olimpiskās izlases dalībnieci sprinteri Kristīnu Cimanousku doties uz mājām. Lukašenko paziņoja, ka Cimanousku kontrolē Polija, kas viņai piešķīrusi vīzu humānu apsvērumu dēļ.

"Viņa nebūtu to darījusi, ja viņu nekontrolētu viņas biedri Polijā," sacīja Baltkrievijas diktators, apgalvojot, ka Tokijas olimpiskajās spēlē neesot bijis klāt neviens pats Baltkrievijas slepenā dienesta aģents.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu