JKP un NA: Robežpārkāpēji ir jāraida atpakaļ uz Baltkrieviju (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas un Baltkrievijas robeža. Ilustratīvs foto
Latvijas un Baltkrievijas robeža. Ilustratīvs foto Foto: Ivars Soikāns/LETA

Latvijas un Baltkrievijas robežpārkāpēji ir jāatspiež jeb jāraida atpakaļ uz Baltkrieviju, ierakstos tviterī norāda koalīciju veidojošo partiju, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputāts Krišjānis Feldmans un Nacionālās apvienības (NA) deputāts Jānis Iesalnieks.

Iesalnieks uzsver, ka NA prasa arī robežpārkāpēju atspiešanas taktikas izmantošanu, kas izrādījusies efektīva Lietuvā, kur trīs dienās neesot neviena aizturētā.

Arī Feldmans pauž, ka imigranti ir jāaptur uz robežas un jāraida atpakaļ. JKP šovakar provizoriski plkst.17 plāno frakcijas sēdē ar Valsts robežsardzes priekšnieku Gunti Pujātu pārrunāt cīņu ar nelegālo imigrāciju uz robežas ar Baltkrieviju.

JKP deputāti ar Pujātu apspriedīs arī, kāda veida parlamentārais atbalsts nepieciešams cīņā ar nelegālo imigrāciju, norāda Feldmans.

Kā ziņots, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atbalsta iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) ierosinājumu valdībai izsludināt ārkārtējo situāciju Latvijas-Baltkrievijas pierobežā. Paredzēts, ka valdība par to lems 10.augustā.

Lai aizsargātu Latvijas un Eiropas Savienības ārējo robežu pret "nelegālās migrācijas ieroča" pielietošanu, Golubeva ierosinājusi valdībai izsludināt ārkārtējo situāciju.

Par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu četrās dienās kopumā aizturētas 214 personas, aģentūru LETA noskaidroja Valsts robežsardzē.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu