Rīgā atklāta lielākā elektromobiļu uzlādes stacija, kas tapusi partnerības ietvaros (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Augot elektromobiļu skaitam, arvien aktuālāks kļūst jautājums par iespējām tos uzlādēt. Tirdzniecības centra Spice daudzstāvu autostāvvietā sadarbībā ar AS Latvenergo tirdzniecības zīmolu Elektrum vasaras viducī tika atklāta līdz šim lielākā elektromobiļu uzlādes stacija, kāda radīta kādas partnerības ietvaros.

Stacijā, kas atšķirībā no citām atrodas segtā teritorijā, vienlaikus iespējams uzlādēt septiņus elektromobiļus, turklāt divas no pieslēgvietām ir līdzstrāvas ar 25 kilovatu jaudu. Piecu maiņstrāvas pieslēgvietu jauda savukārt ir 22 kilovati. Vēl lielāks vienlaikus pieejamu pieslēgvietu skaits patlaban ir tikai pie Latvenergo galvenās ēkas Pulkveža Brieža ielā, taču tirdzniecības centru ikdienā apmeklē nesalīdzināmi vairāk cilvēku.

Guntars Baļčūns, AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs: "Mēs gribam, lai cilvēki maina ieradumus un pāriet uz elektroauto. Lai to darītu, infrastuktūra ir svarīga. Apziņā ir jābūt, ka varēs auto uzlādēt un tā nebūs problēma. Tā ir puse no risinājuma, lai ielās redzētu vairāk elektroauto."

Atzinību par tik vērienīga elektromobilitātes infrastruktūras kompleksa izveidi izteica arī Latvijas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Jānis Vitenbergs, Latvijas ekonomikas ministrs: "Šim tīklam nākotnē jākļūst blīvākam visā valsts teritorijā, lai bez bažām izmantotu elektromobiļus satiksmē, lai nebūtu bažu, ka nevarēs uzlādēt bateriju un nav iespējas to atrisināt."

Guntars Baļčūns: "Mūsdienās sadarbība ir viens no pamatelementiem,lai bizness varētu attīstīties. Mums ir zināšanas, Spicei ir svarīgi piesaistīt klientus un zināt, ka viņi būs apmierināti."

Jaunā stacija atrodas gandrīz pie pašas ieejas lielveikalā, kas jau ir ērti. Neierasti lielais pieslēgvietu skaits savukārt mazina elektroauto lietotāju bažas, ka vienīgais štepselis būs aizņemts.

Mūsdienās temps ir tik ātri mainās, ka vajag paspēt vienā mirkli izdarīt daudzas lietas, un šī ir tā lieliskā iespēja - iepirkties un uzlādēt auto! Lai gan interese par elektroauto Latvijā aug, daudzus no iegādes attur augstāka cena. Te lieti noderētu valsts atbalsts, uz ko varam cerēt jau 2022. gadā.

Jānis Vitenbergs: "Programma paredz ka privātpersonas elektromobiļu iegādei varētu saņemt līdz 5000 no valsts iegādājoties jaunu auto, juridiskām personām tas būtu komplekss pasākums ar 30% līdz parka izmaksām."

Foto: Ekrānuzņēmums no TV Auto ziņām

Lai izmantotu Elektrum zīmola uzlādes punktus, nepieciešams lejuplādēt aplikāciju. Atšķirībā no e-mobi uzlādes stacijām, kur jāmaksā par uzlādes laiku, šeit lietotājs maksā par kilovatstundām.

Pagaidām gan apmeklētāju nav daudz, un vairumu pieslēgvietu izmanto koplietošanas tīkla Fiqsy spēkrati.

Guntars Baļčūns: "Tajā brīdī, kad infrastruktūra būs pilnībā noslogota, mašīnas stāvēs viena otrai blakus, tad mums tas bizness izdosies. Kamēr stacija ir tukša, situācija nav tik labvēlīga, bet mēs ticam ka klienti būs, un ar tādu domu veidojam infrastruktūru."

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu