Lielbritānija nosaka jaunas sankcijas Baltkrievijai (4)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Gadu pēc pretrunīgi vērtētajām Baltkrievijas prezidenta vēlēšanām Lielbritānijas valdība pirmdien paplašinājusi sankcijas pret Baltkrieviju un tās prezidentu Aleksandru Lukašenko.

"Lukašenko režīms turpina graut demokrātiju un pārkāpt cilvēktiesības," uzsvēris Lielbritānijas ārlietu ministrs Dominiks Rābs.

"Šīs sankcijas parāda, ka Lielbritānija neakceptēs Lukašenko rīcību," piebildis ministrs.

Lielbritānija jūnijā pievienojās ASV, Kanādai un Eiropas Savienībai (ES) un piemēroja Baltkrievijai sankcijas pēc opozīcijas žurnālista Romāna Protaseviča aizturēšanas.

Sankcijas paplašinātas, jo "Lukašenko režīms turpina graut demokrātiju un cilvēktiesības", paziņojusi Lielbritānijas valdība.

Lielbritānija aizliegs Baltkrievijas lidsabiedrībām pārlidot Lielbritāniju un sniegt tehnisku palīdzību Lukašenko privāto lidmašīnu flotei.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija norādījusi, ka tas samazinās peļņu, ko gūst Lukašenko režīms un ierobežos tam piekļuvi precēm, kuras var izmantot tautas apspiešanai.

Finanšu sankcijas ietver arī aizliegumu iegādāties pārvedamus vērtspapīrus un naudas tirgus instrumentus, ko izdevusi Baltkrievijas valsts un valsts bankas.

Ārlietu ministrija paziņojusi, ka šis aizliegums tiks attiecināts arī uz Minskā esošo valsts iestāžu apdrošināšanu un pārapdrošināšanu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu