Spožas uzvaras un sāpīgi zaudējumi NBA starpsezonā

Ņūorleānas "Pelicans" un Sanantonio "Spurs" basketbolisti. Foto: AP/Scanpix
Miks Kuncevičs
CopyDraugiem X Whatsapp

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) kā jau katru vasaru tiek piedzīvoti dažādi pārsteigumi un vilšanās. Daži fani savas komandas menedžerim un vadībai šajā laikā velta aplausus un sociālajos tīklos sajūsminās, savukārt citi par savu komandas darbībām saķer galvu. Tā kā daudzi vadošie spēlētāji ir atraduši sev jaunas mājvietas, ieskatīsimies, kuriem klubiem šajā spēlētāju migrācijas periodā ir vislabāk klājies, un kuriem šī starpsezona nav bijusi veiksmīga.

Ieguvējas starpsezonā

3. Fīniksas "Suns"

Pagājušajā sezonā komanda pārsteidza basketbola pasauli, tiekot līdz NBA finālam, kur diemžēl nācās atzīt Milvoki "Bucks" pārākumu. Tagad komanda ar darbībām starpsezonā grib atgriezties virsotnē, tikai šoreiz uzkāpt līdz augšai.

"Suns" ģenerālmenedžeris Džeimss Džounsons vienam no panākumu kaldinātājiem Krisam Polam piedāvāja jaunu līgumu, kas nākamajās četrās sezonās 36 gadus vecajam saspēles vadītājam garantēs 120 miljonus ASV dolāru.

Vēl tika pagarināts līgums ar Kameronu Peinu (trīs gadu līgums par 19 miljoniem ASV dolāru), kurš, nākot no soliņa, komandai piešķīra enerģiju, vidēji guva 8,4 punktus un spēles metienus realizēja ar 48,4% precizitāti. Komanda piesaistīja arī centra spēlētāju Džaveilu Makgī, kurš atrisinās rezerves centra problēmas, jo aizvadītajā sezonā, kad laukumā nebija Deandrē Eitona, "Suns" uzbrukuma efektivitāte ievērojami kritās.

Vēl nozīmīgs papildinājums, ko ir vērts atzīmēt, ir no Bruklinas "Nets" maiņas darījumā iegūtais Lendrijs Šamets, kurš karjeras laikā ir bijis labs trīspunktu metienu izpildītājs. Spēlējot blakus Devinam Bukeram un Polam, aizsargam radīsies daudzas brīvas metienu iespējas.

Skaidrs, ka ar Polu un citiem papildinājumiem komanda grib uzvarēt tagad, jo maz ticams, ka, gadiem ejot uz priekšu, Kriss spēs rādīt tikpat labu spēli kā pašreiz.

2. Čikāgas "Bulls"

Fantastiska starpsezona! Komanda pēc pēdējo gadu neveiksmēm ir atkal gatava cīnīties izslēgšanas mačos. Par to liecina lietuvieša Artūra Karnišova darbības "Bulls" organizācijā.

Pirmkārt, komanda ieguva Lonzo Bolu (četru gadu līgums par 85 miljoniem ASV dolāru), kurš ir lielisks spēlētājs aizsardzībā un teicami ar piespēlēm prot atrast brīvos komandas biedrus. Gadiem ejot, amerikānis ir uzlabojis arī savu metiena izpildīšanas formu, kas ir rezultējies ar labāku realizāciju un lielāku pārliecību metienu izpildīšanā.

Tika piesaistīts arī cits aizsargs Alekss Karuso, kurš parakstīja salīdzinoši draudzīgu līgumu mūsdienu basketbola vidē - četrās sezonās bijušais Losandželosas "Lakers" spēlētājs saņems 37 miljonus ASV dolāru. Karuso līdzīgi kā Bols palīdzēs stiprināt vienības aizsardzību, savukārt uzbrukumā atlētiskais aizsargs var palīdzēs realizēt vērtīgos trīs punktu metienus.

Visbeidzot komanda ieguva Demāru Derouzenu, šis varbūt no visiem parakstītajiem līgumiem ir vismazāk vienībai izdevīgs, jo amerikānim ir 32 gadi un nākamo trīs sezonu laikā viņš saņems 85 miljonus ASV dolāru, kas nākotnē ierobežo Čikāgas kluba finansiālās iespējas turpmākajās vasarās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu