Kratīšana Liepājā: izņemtas teju 4000 cigaretes; četri aizturētie

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Mēneša sākumā Liepājā virknē kratīšanu uzietas 3746 nelegālo cigarešu paciņas. Aizdomās par akcizēto preču nelegālu apriti aizturētas četras personas. 

Pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas sadarbībā ar VP Kinologu nodaļas Kurzemes grupas jaunāko inspektoru un dienesta suni Marko veica kratīšanas vairākos īpašumos un automašīnā Liepājā. No nelegālās aprites tika izņemtas 74 938 cigaretes jeb 3746 cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Foto: Valsts policija

Tāpat tika konstatēts pusotrs litrs nelegālā alkohola. Kratīšanas laikā atrasti arī 1000 eiro skaidrā naudā un automašīna, kura tika izmantota nelegālo cigarešu pārvadāšanai.

VP skaidroja, ka neviens no vīriešiem iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem. Visiem uz izmeklēšanas laiku ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Krimināllikumu par tabakas izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. VP amatpersonas turpina izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā.

Likumsargi atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu