Izraēla pastiprina Covid-19 ierobežojumus (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SCANPIX

Izraēlā pieaugot Covid-19 gadījumu skaitam, valsts ir pastiprinājusi pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus un attiecinājusi tā sauktās "zaļās pases" izmantošanu uz lielāko daļu sabiedriskās dzīves.

Tā sauktais koronavīrusa kabinets trešdienas vakarā nolēma, ka visiem cilvēkiem vismaz trīs gadu vecumā ir jāuzrāda sertifikāts par vakcināciju, pārslimošanu vai negatīvu testu, lai varētu apmeklēt sporta un kultūras pasākumus, kā arī fitnesa studijas, restorānus un konferences.

Jaunais regulējums būs spēkā no nākamās trešdienas.

Pasākumus slēgtās telpās bez sēdvietām varēs apmeklēt līdz 1000 cilvēku, bet ārtelpās pasākumus - līdz 5000 cilvēku. Privātos pasākumos varēs piedalīties līdz 50 cilvēku iekštelpās un līdz 100 cilvēku ārtelpās.

Veikalos ar vairāk nekā 100 kvadrātmetru lielu tirdzniecības platību no pirmdienas ir atļauts tikai viens apmeklētājs uz septiņiem kvadrātmetriem.

"Zaļā pase", kas atvieglo dzīvi pret Covid-19 vakcinētajiem un to pārslimojušajiem, Izraēlā tika ieviesta februārī.

No Izraēlas 9,4 miljoniem iedzīvotāju vairāk nekā 58% ir pilnībā vakcinēti pret Covid-19.

Izraēla bija pirmā valsts, kas sāka piedāvāt trešo vakcināciju cilvēkiem vismaz 60 gadu vecumā. Trešo Covid-19 vakcīnas devu līdz šim saņēmuši vairāk nekā 600 000 cilvēku.

Jaunu Covid-19 infekcijas gadījumu skaits Izraēlā ir ievērojami pieaudzis kopš jūnija sākuma. Veselības ministrija trešdien ziņoja par 5755 jauniem infekcijas gadījumiem iepriekšējā dienā.

Veselības ministrija arī informēja, ka nopietni slimo Covid-19 pacientu skaits pieaudzis līdz 400, un tas noticis pirmoreiz kopš marta beigām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu