Vēl 91 nelegālais migrants mēģinājis šķērsot Latvijas robežu; robežsardze mēģinājumus novērsusi (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uz Latvijas - Baltkrievijas robežas aizturētie nelikumīgie robežpārkāpēji pusdienlaikā  Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils".
Uz Latvijas - Baltkrievijas robežas aizturētie nelikumīgie robežpārkāpēji pusdienlaikā Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā "Daugavpils". Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts robežsardze trešdien un ceturtdienas rītā uz Latvijas-Baltkrievijas robežas novērsusi 91 personas mēģinājumu nokļūt Latvijā. 

Aizvadītajā diennaktī par nelikumīgu Latvijas-Baltkrievijas robežas šķērsošanu neviena persona nav aizturēta.

Kopumā laikā no 6.augusta līdz 10.augustam par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētas 295 personas. Kopumā šogad par šīs robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturētas 355 personas.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, valdība otrdien nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums arī paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un Valsts policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Tāpat valdības lēmums paredz Valsts robežsardzei, Nacionāliem bruņotiem spēkiem un Valsts policijai izmantot paredzētās procedūras un to rīcībā esošos līdzekļus, lai atturētu personas no Latvijas - Baltkrievijas robežas nelikumīgas šķērsošanas.

Valdības lēmums paredz Valsts robežsardzei, Nacionāliem bruņotiem spēkiem un Valsts policijai, konstatējot personas nelikumīgu minētās robežas šķērsošanu, dot rīkojumu atgriezties valstī, no kuras persona šķērsoja robežu, un veikt nepieciešamos pasākumus, lai pārliecinātos, ka persona izpilda šo rīkojumu.

Tāpat valdības lēmums paredz, ka Valsts robežsardzei, konstatējot personas nelikumīgu minētās robežas šķērsošanu, ir tiesības pielietot fizisku spēku un speciālos līdzekļus, lai nekavējoties atgrieztu personu valstī, no kuras tā nelikumīgi šķērsoja valsts robežu.

Valdība arī noteica, ka teritorijā, kurā izsludināta ārkārtējā situācija, izvietotajās Valsts robežsardzes struktūrvienībās un citās iestādēs nepieņems personu iesniegumus par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Valdības lēmums paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem sadarbībā ar Valsts robežsardzi, kā arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi nodrošināt vietu un infrastruktūru, kur būtu izmitināmi nelikumīgie robežšķērsotāji, kā arī personas, kas iesniegušas iesniegumu par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu