Šoigu lepojas, ka viņam sanācis strādāt ar kara noziedzniekiem no bijušās Dienvidslāvijas (7)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu Foto: MONEY SHARMA / AFP

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu izteicies, ka viņam esot laimējies strādāt kopā ar bijušajiem Dienvidslāvijas vadītājiem, kas starptautiskā tribunālā tiesāti par kara noziegumiem, ziņo Krievijas medijs “Doždj”.

Šādu viedokli Šoigu paudis forumā “Jēgu teritorija”, izsakoties par ārējiem draudiem, kas pēdējo gadu desmitu laikā noveduši pie sabiedrības šķelšanās un radījuši riskus ikvienai valstij.

“Es esmu bijis liecinieks daudzām tādām lietām, sākot ar to pašu Serbiju vai bijušo Dienvidslāviju. Ar daudziem vadītājiem, kas vēlāk nonāca Hāgas tribunālā, man palaimējās kopīgi strādāt. Tie ir [Slobodans] Miloševičs, [Radovans] Karadžičs, ģenerālis [Ratko] Mladičs. Viņi toreiz pēdējā brīdī saprata, ka valsts grūst no iekšienes,” norādīja Šoigu.

Krievijas Ārlietu ministrija nosodīja Hāgas tribunāla spriedumus attiecībā uz bijušo Dienvidslāviju.

Pēc tam, kad Karadžičam sākotnējais 40 gadu cietumsods tika aizstāts ar mūža ieslodzījumu, Krievija apsūdzēja tribunālu vienpusējā serbu vainošanā par notikumiem Dienvidslāvijas kara laikā.

Savukārt pēc Mladiča notiesāšanas Krievija paziņoja, ka tribunāls “turpinot iet pa politizētu un jau iepriekš izvēlētu ceļu”.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu