Ventspils Sociālais dienests brīdina par viltus sociālajiem darbiniekiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Ventspils Sociālā dienesta rīcībā ir nonākusi informācija, ka nezināmas personas cenšas iekļūt dzīvokļos, uzdodoties par dienesta darbiniekiem, tāpēc speciālisti aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, informēja dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Edīte Plāne.

Dienests atgādina, ka sociālais darbinieks, apmeklējot klientu dzīvesvietā, uzrāda savu darba apliecību. Darba apliecībā ir minēts iestādes nosaukums, ir sociālā darbinieka fotogrāfija un amats. Uz apliecības ir Ventspils Sociālā dienesta vadītājas paraksts un iestādes zīmogs.

"Sociālais darbinieks nekad nenāk uz mājām neaicināts. Sociālais darbinieks, pirms dotos jūs apmeklēt dzīvesvietā, noteikti ar jums sazinātos. Tātad sociālais darbinieks tiek uzrunāts, un viņš nāk pie jums un nekad nav citādāk," skaidroja Plāne.

Ja pie durvīm zvana un uzdodas par Ventspils Sociālā dienesta darbinieku, iedzīvotāji tiek aicināti sazināties ar Sociālo dienestu pa tālruni 63601210 vai 63663001.

Sociālais dienests aicina nebūt lētticīgiem un norāda, ka sociālais dienests, piešķirot iedzīvotājiem pabalstu vai sniedzot tiem palīdzību, nekad neprasa no palīdzības saņēmēja naudu un neliek parakstīt līgumu.

"Aicinām pabrīdināt tuviniekus, īpaši sirmgalvjus, jo nereti par krāpnieku upuriem kļūst tieši viņi. Runājiet ar saviem vecākiem, vecvecākiem, lai viņi nenonāktu šādās situācijās, jo tas viņiem rada lielu stresu un pārdzīvojumu," aicināja Plāne.

Viņa atzina, ka pagaidām dienests par saņemto informāciju nav ziņojis tiesībsargājošajām iestādēm, taču policija tiks informēta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu