Preses nama kvartāla pamatos iemūrēta nākotnes vēstījumu kapsula (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

12. augustā topošā Preses nama kvartāla pamatos svinīgi tika iemūrēta laika kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, kas simbolizēs Preses nama vēsturisko nozīmi un ieskicēs Pārdaugavas attīstības projekciju, pavēstīja projekta attīstītāju "Lords LB Asset Management" pārstāvji.

Laika kapsulas klātienes iemūrēšanas ceremonijā piedalījās Preses nama kvartāla attīstītāju "Lords LB Asset Management" pārstāvji Ģiedrs Bernots un Aivars Abromavičs, Ekonomikas ministrijas pārstāvis, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV), AS "UPB" valdes loceklis Uģis Grīnbergs, "Arhis arhitekti" vadītājs Andris Kronbergs un arhitekts Raimonds Saulītis, "Arrow Architects" arhitekts Rikardo Paternina un pilsētplānotājs Neils Balgalis.

Foto: LETA

Laika kapsulā nākamajām paaudzēm tiks saglabāta šī brīža Rīga un tās vērtības, iemūžinot arī nākotnes vīzijas. Pasākumā bija iespējams uzzināt vairāk par Rīgas kā ilgtspējīgas galvaspilsētas attīstību un jaunās paaudzes biznesa centru lomu inovāciju, izglītības un uzņēmējdarbības sinerģijā.

Preses nama kvartāla būvniecības pirmajā kārtā līdz 2023.gada vasarai Pārdaugavā attīstīs gan vienu no modernākajiem biznesa darījumu centriem Baltijā ar A klases birojiem 25 000 kvadrātmetru platībā, gan multifunkcionālu centru 40 000 kvadrātmetru platībā ar Baltijā pirmo futbola laukumu uz ēkas jumta, apzaļumotām terasēm, publiski pieejamām atpūtas zonām un bērnu rotaļlaukumu.

Preses nama kvartāls
Preses nama kvartāls Foto: Publicitātes foto

Jau ziņots, ka aprīļa vidū būvniecības uzņēmums "UPB" sāka pirmās kārtas būvniecības darbus Preses nama kvartālā. Projekta attīstītājs par pirmās kārtas būvniecību noslēdzis līgumu ar "UPB" par 76,8 miljoniem eiro.

Projekta pirmajā kārtā 25 000 kvadrātmetru paredzēti A klases birojiem un 40 000 kvadrātmetru - multifunkcionālu telpu izveidei - komerctelpu, 1000 virszemes autostāvvietu un dažādu atpūtas zonu ierīkošanai.

Preses nama kvartāla projektu izstrādājusi starptautiska arhitektu komanda - "Arhis arhitekti" no Latvijas, "KSP Jürgen Engel Architekten" no Vācijas, kā arī "Arrow Architects" no Dānijas.

Preses nama kvartāls
Preses nama kvartāls Foto: Publicitātes foto

Preses nama kvartāla projektā vairākos posmos paredzēts ieguldīt vairāk nekā 200 miljonus eiro.

Projekta attīstītāju "Lords LB Special Fund V" pārvalda Lietuvas Bankas licencēta ieguldījumu pārvaldības sabiedrība "Lords LB Asset Management", kas kopš 2008.gada sniedz pakalpojumus gan institucionālajiem, gan privātajiem investoriem. Kopumā uzņēmums pašlaik pārvalda 15 fondus - 12 nekustamā īpašuma fondus, divus privātā kapitāla fondus un vienu enerģētikas un infrastruktūras fondu. "Lords LB Asset Management" kopējo pārvaldīto aktīvu vērtība 2020.gada decembra beigās bija 660,2 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu