Ar aktieru piedalīšanos nosvinēta spēlfilmas "Saki jā" pirmizrāde (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Ceturtdien, 12. augustā, kinoteātrī “Forum Cinemas” tika izritināts sarkanais paklājs, kur spēlfilmas “Saki jā” radošā grupa kopā ar lūgtajiem viesiem svinēja pirmizrādi. 

“Filmas pirmizrāde bija iecerēta pusgadu iepriekš - Valentīndienā, un šobrīd it kā mazliet ar nokavēšanos, no 13. augusta mums no jauna ir iespēja satikties ar kino skatītājiem. Par mīlestību taču var runāt jebkad, tas vienmēr ikkatrai paaudzei savās dzīves situācijās būs aktuāli. Un īpaši šī brīža apstākļos pozitīvas jūtas un emocijas – tas ir nepieciešams gan mums, gan skatītājiem,” atklāj filmas producente Linda Krūkle.

Savukārt filmas režisors Māris Martinsons par ideju filmas veidošanā un aktieru ansambli izsakās šādi: “Pēc abām spēlfilmas “Jaungada taksometrs” daļām vēlējos ko turpināt šajā žanrā, un radās “Saki jā!’’ - stāsts par mīlestību, draudzību un attiecībām jauniešu vidū, kad tas viss ir tik trausls un sakāpināts. Man vienmēr ir bijis interesanti filmēšanā iesaistīt ne vien profesionālus aktierus, bet arī cilvēkus, kam ir bijis sapnis par lielo ekrānu. Tā man iepriekš izveidojās jau pastāvīga sadarbība ar Nauri Brikmani un Lauri Reiniku. Sevi brīnišķīgi pieteica Anna Lieckalniņa. Un ar “Saki jā!” turpināju šo savu nu jau tradīciju - pirmajā lielajā kino lomā sevi pārliecinoši pieteica Evelīna Parkere. Ir tik aizraujoši strādāt ar cilvēkiem, kas ļoti vēlas sevi pierādīt, ienesot filmēšanas laukumā ko jaunu. Viņi ir atvērti un patiesi, ar sava veida svaigumu ekrāna priekšā. Un mani aizrauj sinerģija, kas veidojas filmēšanas laukumā, mijoties profesionālu aktieru darbam un tiem, kam vien pirmā pieredze kino."

Influencere un aktrise Evelīna Pārkere pēc pirmizrādes ir atklāta: “Šī man bija pirmā pieredze un esmu ļoti pateicīga par doto iespēju. Es ceru, ka tā nav arī pēdējā. Pēc filmas noskatīšanās viennozīmīgi varu pateikt, ka tas man radījis vēl lielāku degsmi atgriezties filmēšanas laukumā. Šobrīd es arī ceru, ka skatītāji atgriezīsies kinoteātros, jo tieši “Saki jā!” ienes sen kāroto pozitīvismu un ļauj kaut uz mirkli ieslīgt bezrūpībā.”

Mūsdienīgs jauniešu attiecību, draudzības un mīlas stāsts, kurā svarīgāk ir atbildēt, kāpēc vēlamies būt kopā un cik ļoti mēs viens otru pazīstam, pirms sakām “jā!”. Jaunais un talantīgais Tālis, atgriezies no veiksmīga ārzemju brauciena, kur viņam ir iespēja turpināt tēva aizsākto biznesu, ir gatavs kāzām ar savu dzīves mīlestību Zani. Jauniešu draugi jau sākuši organizēt greznas kāzas, un viss liekas tik optimistiski, ja vien Tāļa tēvs, uzzinājis par gaidāmo notikumu, neizvirzītu Tālim ultimātu - vai nu bizness, vai kāzas. Un tikmēr ne centa dēla tēriņiem. Jauniešu tuvākie draugi ir gatavi darīt visu, lai kāzas būtu iespējamas, bet nejaušs Tāļa un Zanes strīds visu vēl vairāk sarežģī. Tālis ir pārliecināts, ka tas ir ceļojuma noguruma dēļ, Zane domā, ka viņi par maz viens otru pazīst, un neviens no viņiem nav gatavs spert pirmo soli, lai samierinātos vai arī kopā atrisinātu šo situāciju. Kas ņems virsroku - nodrošināta nākotne vai jūtas un vienmēr palīdzēt gatavie draugi? Draugi, kas negrib nolaist rokas un ir gatavi darīt visu, lai kāzas patiešām notiktu?

Caur mīlestības līkločiem vedīs aktieru ansamblis Lelde Dreimane un Jurijs Djakonovs, Evelīna Pārkere, kurai šī ir debija uz lielajiem kinoekrāniem, un mūziķis, improvizators Nauris Brikmanis, ar kuru režisors Māris Martinsons ir sadarbojies vairākkārt. Filmā piedalās arī Kaspars Zāle, Jurģis Spulenieks, Artis Robežnieks, Dita Lūriņa-Egliena, Andris Bulis, Mārtiņš Egliens, Ieva Adamss, u.c.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu