Klārksons apber ar kritiku septiņkārtējo F1 čempionu Hamiltonu (4)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeremijs Klārksons un Lūiss Hamiltons
Džeremijs Klārksons un Lūiss Hamiltons Foto: Reuters/EPA/Scanpix. TVNET kolāža

Kopš Ungārijas Grand Prix izcīņas nu jau pagājušas gandrīz divas nedēļas, tomēr kaislības karaliskajā autosporta veidā nerimst, proti, neapmierinātību ar septiņkārtējā pasaules čempiona Lūisa Hamiltona uzvedību Ungārijā un arī iepriekšējās sacīkstēs Silverstonā, Lielbritānijā, publiski paudis Džeremijs Klārksons. 

Lūiss Hamiltons var būt diezgan drošs, ka Nīderlandē viņam fanu nav daudz. Vēl mazāk to kļuva pēc sadursmes Lielbritānijas Lielās balvas izcīņā, kad jau pirmajā pagriezienā viņa formula saskārās ar nīderlandieša Maksa Verstapena pilotēto Red Bull bolīdu un tā brīža čempionāta līderis ar aptuveni 300 kilometriem stundā izlidoja no trases. Hamiltons Silverstonā svinēja uzvaru, taču vienlaikus tika diezgan kritizēts, ka nopietnā avārija notika viņa dēļ, ko gan centās atspēkot, ka tas bijis vienkārši sacīkšu negadījums, kāds var gadīties jebkuram F-1 pilotam.

Atsaucoties uz šo incidentu, jau nākamajā čempionāta posmā kādreizējais Top Gear vadītājs Klārksons Hamiltonam veltīja sarkasma caurvītu tvītu. Tā kā pēc avārijas Ungārijas Lielās balvas izcīņas startā vairums pilotu izvēlējās doties boksos un nomainīt riepas, bet Hamiltons vienīgais to nedarīja un attiecīgi arī sacensības vienīgais sāka no starta līnijas, neparasto ainu Klārksons pavadīja ar tvītu, ka "tas gan ir gudri, jo tā Hamiltons vismaz kādam nevar uztriekties virsū".

Kad sacensības atsākās, Hamiltons nonāca zaudētājos, jo pēc vēlākā boksu apmeklējuma atkrita uz pēdējo vietu un bija spiests krietni vien pastrādāt, lai tiktu līdz godalgotajām vietām. Tas viņam arī izdevās, un ar finišā izcīnīto trešo vietu viņš kāpa uz pjedestāla zemākā pakāpiena. Vēlāk gan Hamiltons pakāpās pat uz otro vietu, jo no Ungārijas Grand Prix tika diskvalificēts Sebastjans Fetels.

Atsaucoties uz sacensībām jūlija pēdējās dienās, Klārksons tagad kādā britu laikrakstā pauž atklātu viedokli: "Hamiltons ir pelnījis pērienu pa dibenu, jo lielāko daļu no sacensībām pavadīja, savai komandai sūdzoties, ka priekšā braucošais Fernando Alonso krāpjas. Viņš to nedarīja. Un tad uz pjedestāla Lūiss lēkāja apkārt, apgalvojot, ka viņam ir "garais Covid". Manā uztverē tas vienkārši ir veids, kā teikt: "Lūdzu, ignorējiet Estebanu Okonu - iesācēju, kurš nupat uzveica mani. Es esmu īstais varonis un neaizmirstiet to. Atvaino, Lūis, bet, ja tu tā uzvedies, tu neesi vis. Ā, un samaksā savus nodokļus," noslēgumā piebilst Klārksons.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu