Merkele pēc kancleres amata pamešanas saņems €15 000 pensiju (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas kanclere Angela Merkele
Vācijas kanclere Angela Merkele Foto: EPA/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele pēc atkāpšanās no amata saņems aptuveni 15 tūkstošu eiro lielu pensiju. Par to, atsaucoties uz Vācijas nodokļu maksātāju savienības aprēķiniem, ziņo žurnāls "Focus".

Paredzamais Merkeles pensijas apmērs ir gandrīz puse no viņas pašreizējās algas - tagad kanclere mēnesī saņem aptuveni 35 tūkstošus eiro. Šāds atlīdzības apjoms ir saistīts ar Merkeles ilgstošo uzturēšanos Bundestāgā, bet pēc tam federālā ministra un kanclera amatā.

Saskaņā ar Vācijas likumiem, Merkelei pienākas arī pensija līdz 65% no deputāta algas (pašlaik aptuveni 10 tūkstoši eiro). Turklāt viņai kā bijušajai Vācijas kanclerei būs tiesības uz savu kabinetu ar diviem palīgiem - sekretāru un šoferi.

Angela Merkele ir Vācijas Federatīvās Republikas kanclere kopš 2005. gada. Pirms tam viņa bija federālā sieviešu un jaunatnes lietu ministre un federālā vides ministre.

Pēc ceturtās pārvēlēšanas kancleres amatā 2017. gadā Merkele paziņoja, ka pēc pilnvaru termiņa beigām nekandidēs uz jaunu termiņu, kā arī nekandidēs uz kādu politisku amatu. Kanclere plāno atkāpties no amata pēc parlamenta vēlēšanām, kas Vācijā notiks septembrī. Pirms atkāpšanās Merkele gatavojas apmeklēt Krieviju un Ukrainu.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu