Siguldas novadā par 615 538 eiro veidos zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukumu (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Komposts. Ilustratīvs attēls.
Komposts. Ilustratīvs attēls. Foto: Foto: pixabay.com

Siguldas pagasta "Kreiļos" šonedēļ sākta zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukuma izveide, kas izmaksās 615 538 eiro, aģentūra LETA uzzināja Siguldas novada pašvaldībā.

Kompostēšanas laukumā iedzīvotājiem būs iespēja bez maksas nodot bioloģiskos atkritumus - lapas, zarus, nopļauto zāli, augus, bojātus augļus -, tādējādi mazinot zaļo un dārza atkritumu dedzināšanu, kas pavasarī un rudenī nereti piesārņo pilsētu un vidi ar kaitīgiem dūmiem. Dabīgā, videi nekaitīgā veidā iegūtais komposta materiāls tiks izmantots novada apzaļumošanas darbos - parkos, skvēros, puķudobēs.

Pašvaldībā pauda, ka līdz ar kompostēšanas laukuma izveidi tiks ne vien attīstīta atkritumu apsaimniekošanas sistēma novadā, bet arī turpināta virzība videi draudzīgu risinājumu ieviešanā.

Patlaban norisinās sagatavošanās darbi kompostēšanas laukuma izveidei. Darbu laikā tiks izveidots asfaltēts laukums pushektāra platībā, ko norobežos žogs un apstādījumu josla, notiks elektroapgādes un apgaismojuma tīkla izveide, kā arī lietus un ūdens kanalizācijas izveide. Plānots, ka kompostēšanas laukums tiks izveidots pusgada laikā. Darbus veic SIA "Vianova".

Zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukuma izveide tiek veikta projekta "Zaļo un dārza atkritumu kompostēšanas laukuma izveide Siguldas novadā" īstenošanas gaitā. Kopējās projekta izmaksas ir 615 538 eiro. Kohēzijas fonda finansējums ir 107 625 eiro, pašvaldības finansējums - 507 913 eiro.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Siguldas novadā reģistrētā būvnieka "Vianova" apgrozījums 2020.gadā bija 10,949 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 1,465 mijoni eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Sandis Zvidriņš un Aivars Bricītis.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu