Sesks un Francis “Ypres Rally Belgium” finišē 6. vietā JWRC ieskaitē

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks
Mārtiņš Sesks Foto: M-Sport Media

LMT Autosporta akadēmijas ekipāža Mārtiņš Sesks un Renārs Francis Beļģijā notiekošajā pasaules rallija čempionāta posmā “Ypres Rally” finišēja 6. vietā junioru ieskaitē un izcīnīja arī divas uzvaras ātrumposmos, kas dod papildu punktus čempionāta kopvērtējumā.

Sarežģītajā Ipras rallijā ekipāžu neveiksmes vajāja jau kopš avārijas testa ātrumposmā ceturtdienas vakarā. Rezultātā piektdienas ātrumposmos Sesks/Francis nespēja demonstrēt savu labāko sniegumu.

Mārtiņš Sesks: “Kļūda treniņos ietekmēja pārliecību par saviem spēkiem ātrajās un sarežģītajās trases sekcijās – ceturtdienas rītā bija sajūta, ka jebkurā līkumā mūs var izmest ārā no trases, tādēļ zaudējām ļoti daudz laika.”

Sestdienas rītā ekipāža uz starta stājās labā noskaņojumā, ar mērķi cīnīties par uzvarām ātrumposmos, kas dotu papildu punktus čempionāta kopvērtējumā, un jau no pirmajiem kilometriem spēja braukt optimālā tempā, tomēr sacensības noslēdzās jau dažus simtus metru pirms sestdienas pirmā ātrumposma finiša.

Mārtiņš Sesks
Mārtiņš Sesks Foto: M-Sport Media

Mārtiņš Sesks: “Sestdienas pirmajā ātrumposmā, līdz izstāšanās vietai, bijām starp ātrākajiem braucējiem savā klasē, taču noslīdējām no ceļa netīrā, smilšainā krustojumā. Pašiem un automašīnai viss bija vislabākajā kārtībā, taču tuvumā nebija skatītāju, kuri mums palīdzētu tikt atpakaļ uz trases.”

Svētdien noslēdzošie ātrumposmi notika leģendārajā Spa-Francorchamps trasē. Sesks/Francis rādīja konkurētspējīgu sniegumu un izcīnīja pārliecinošu uzvaru pēdējā ātrumposmā.

Mārtiņš Sesks: “Šodien temps bija labs, taču pieredzes trūkuma dēļ kļūdījāmies ar riepu sastāva izvēli rīta cēlienam. Vēl arī pirmspēdējā ātrumposmā pazuda stūres pastiprinātājs, tādēļ nācās restartēt automašīnu ātrumposma laikā. Pēdējais ātrumposms bija bez kļūmēm, un ir prieks noslēgt ralliju uz labākas nots nekā sākām.”

Pasaules rallija čempionāta izšķirošais posms, kurā noskaidrosies 2021. gada sezonas uzvarētājs junioru ieskaitē, gaidāms pēc diviem mēnešiem, 14.-17. oktobrī Spānijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu