Saeimā iniciatīva par brīvprātīgu vakcinēšanos nonāk jau trešo reizi (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Mītiņš pie Brīvības pieminekļa pret obligāto "Covid-19" vakcināciju.
Mītiņš pie Brīvības pieminekļa pret obligāto "Covid-19" vakcināciju. Foto: Edijs Pālens/LETA

Iedzīvotājiem savācot nepieciešamos 10 000 parakstus, Saeimā jau trešo reizi nonāk iniciatīva "Vakcinācijai aizvien jābūt brīvprātīgai". Tikmēr deputāti vēl nav paguvuši izskatīt iepriekšējo iniciatīvu. 

Saeima vēl nav lēmusi par iepriekšējā, otrajā reizē iesniegtās iniciatīvas tālāko virzību. Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija 7.jūlijā to lēma atkārtoti nodot izskatīšanai parlamenta Sociālo un darba lietu komisijā. Par šo lēmumprojektu vēl jābalso parlamentam, kurš pašlaik ir sesijas pārtraukumā.

Mandātu komisijas 18.augusta sēdē kā trešais darba kārtības jautājums paredzēta iniciatīvas par brīvprātīgu vakcināciju skatīšana trešo reizi. Saeimā šo rosinājumu skata katru reizi, kad par to parlamentā atkal saņemti vairāk nekā 10 000 paraksti. Portālā "manabalss.lv" līdz šim par brīvprātīgo vakcināciju parakstījušies vairāk nekā 45 000 pilsoņu.

Mandātu komisijā paredzēts skatīt arī iedzīvotāju iniciatīvas par migrēnas iekļaušanu kompensējamo diagnožu sarakstā un par minimālās algas palielināšanu no 500 eiro līdz 630 eiro.

Kā ziņots, Saeimā pašlaik skatīšanā ir likumprojekts, kas ļautu no darba atlaist nevakcinētos darbiniekus.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu