Krievijas vēstnieks tiksies ar talibu pārstāvi (5)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Krievijas Ārlietu ministrijas amatpersona Zamirs Kabulovs
Krievijas Ārlietu ministrijas amatpersona Zamirs Kabulovs Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP

Krievijas vēstnieks Afganistānā otrdien Kabulā tiksies ar varu galvaspilsētā nule kā pārņēmušās islāmistu kustības "Taliban" pārstāvi, pirmdien intervijā radio "Eho Moskvi" sacīja Krievijas Ārlietu ministrijas amatpersona Zamirs Kabulovs.

"Mūsu vēstnieks uztur kontaktus ar talibu vadību, rīt viņš tiksies ar talibu drošības koordinatoru," norādīja amatpersona.

Vēstnieka Dmitrija Žirnova un talibu sarunu centrā būs jautājums par to, kā grupējums plāno garantēt Krievijas vēstniecības drošību, viņš piebilda.

Jautājumu par jaunās talibu valdības atzīšanu Maskava izlems, balstoties "jauno varasiestāžu veikumā", norādīja Kabulovs.

"Mēs uzmanīgi raudzīsimies uz to, cik atbildīgi viņi tuvākajā nākotnē pārvaldīs valsti. Balstoties uz šiem rezultātiem, Krievijas vadība izdarīs nepieciešamos secinājumus," sacīja amatpersona.

Pēdējo gadu laikā Krievija centusies izveidot kontaktus ar talibiem un vairākkārt Maskavā uzņēmusi talibu pārstāvjus, pēdējo reizi vēl pagājušajā mēnesī.

Maskava rūpīgi seko līdzi tam, vai nestabilitāte no Afganistānas nepārņem arī Vidusāzijas kaimiņvalstis, kur Krievijai ir armijas bāzes.

Jau ziņots, ka, Afganistānu atstājot ASV un citu ārvalstu spēkiem, talibi šomēnes sāka ofensīvu, pārņemot savā kontrolē visu valsti un svētdien ieņemot galvaspilsētu Kabulu. Afganistānas prezidents Ašrafs Gani svētdien atstāja valsti.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu