Divos reģionālā ceļa Kocēni-Limbaži-Tūja posmos sāk būvdarbus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu asfaltēšana, remonts un citi uzturēšanas darbi
Ceļu asfaltēšana, remonts un citi uzturēšanas darbi Foto: Latvijas autoceļu uzturētājs

Divos reģionālā ceļa Kocēni-Limbaži-Tūja (P11) posmos sākti būvdarbi, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Seguma atjaunošana notiks no Zeltiņiem līdz krustojumam ar vietējo autoceļu Mačkēni-Dauguļi un no Limbažiem līdz Tūjasmuižai.

Patlaban šajos posmos ir ieviests ātruma ierobežojums 50 un 70 kilometri stundā, bet darbu laikā pēc nepieciešamības satiksmi regulēs ar luksoforiem vai ar satiksmes regulētāju iesaisti. Autovadītājiem būs jārēķinās ar papildu laiku būvdarbu posma šķērsošanai.

Remontdarbi abos posmos sākti ar grāvju tīrīšanu un apauguma noņemšana. 13 kilometru garajā posmā no Zeltiņiem līdz krustojumam ar vietējo autoceļu Mačkēni-Dauguļi labos iesēdumus un ceļa profilu, ieklās asfaltbetona dilumkārtu. Vietās, kur tas ir nepieciešamas, tiks uzstādītas drošības barjeras.

Savukārt posmā no Limbažiem līdz Tūjasmuižai atjaunos ceļa profilu un ieklās asfaltbetona dilumkārtu, visās četrās pieturvietu platformās uzstādīs jaunus soliņus.

LVC norādīja, ka pagājušajā būvdarbu sezonā segums uz autoceļa Kocēni-Limbaži-Tūja jau atjaunots 6,5 kilometru posmā līdz Tūjai, līdz ar to šī gada remontdarbi turpina iesākto, uzlabojot braukšanas apstākļus šajā maršrutā.

Abos posmos darbus plānots pabeigt līdz oktobra beigām. Tos veic SIA "Binders" par līgumcenu attiecīgi 2 132 195 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) un 1 355 200 eiro ar PVN. Finansējums tika rasts no papildu piešķirtajiem 100 miljoniem eiro no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu