Rīgā aiztur dzērājšoferi ar BMW, kura streipuļošana iepriekš bija pamanīta benzīntankā

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Rīgas pašvaldības policijas kārtības sargi 15.augusta agrā rītā, tā ap pieciem, galvaspilsētas ielās pamanīja kādu BMW, par kuru iepriekš bija dzirdējuši rācijās. Tā vadītājs nesen redzēts kādā degvielas uzpildes stacijā Krasta ielā un, visticamāk, sēdies pie stūres piedzēries.

Vitālijs Škutāns, Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Tūrisma nodaļas priekšnieks: “Policijas darbinieki sāka sekošanu šim transportlīdzeklim, deva rīkojumu apstāties, taču sākotnēji šī mašīna ignorēja policijas darbinieku prasību apstāties. Tikai pēc vairākkārtējām prasībām apstāties transportlīdzekļa vadītājs apstājās.”

Policijas darbinieki nekavējoties izņēma atslēgu no apturētā transportlīdzekļa aizdedzes, lai novērstu turpmāku auto kustību. Sarunas laikā apstiprinājās, ka vadītājs varētu būt reibuma stāvoklī. Uz notikuma vietu tika izsaukta ceļu policija.

Par to, lai inspektoriem nebūtu garlaicīgi, gaidot kolēģu ierašanos, parūpējās BMW pasažieris, kurš, par spīti policistu brīdinājumiem, pačurājis miskastē turpat blakus esošajā tramvaja pieturā. Par to viņam piespriests 50 eiro sods. Savukārt autovadītājs brīdī, kad ieradušies ceļu policisti, atteicies no ekspertīzes notikuma vietā, tādēļ nogādāts Tvaika ielā, kur mediķi viņa apreibumu noteikuši klīniski.

Šoferim noteikts vairāk nekā pusotras promiles reibums, un tas nozīmē, ka viņam var tikt uzlikts naudas sods no 1200 līdz 2000 eiro, kā arī uz pieciem gadiem atņemtas autovadītāja tiesības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu