Turpina atjaunot reģionālā ceļa Kocēni–Limbaži–Tūja segumu; divos posmos sākas būvdarbi

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Renārs Koris

Uz valsts reģionālā autoceļa Kocēni–Limbaži–Tūja (P11) sākas seguma atjaunošana divos posmos – no Zeltiņiem līdz krustojumam ar vietējo autoceļu Mačkēni–Dauguļi (V218) (2,02.–15,90. km) un no Limbažiem līdz Tūjasmuižai (41,59.–51,67. km).

Patlaban tur ir ieviests ātruma ierobežojums 50 un 70 km/h, darbu laikā pēc nepieciešamības satiksmi regulēs ar luksoforiem vai ar satiksmes regulētāju iesaisti. Autovadītājiem būs jārēķinās ar papildu laiku būvdarbu posma šķērsošanai.

Remontdarbi abos posmos sākti ar grāvju tīrīšanu un apauguma noņemšanu. 13 km garajā posmā no Zeltiņiem līdz krustojumam ar vietējo autoceļu Mačkēni–Dauguļi labos iesēdumus un ceļa profilu, ieklās asfaltbetona dilumkārtu. Vietās, kur tas ir nepieciešamas, uzstādīs drošības barjeras.

Posmā no Limbažiem līdz Tūjasmuižai atjaunos ceļa profilu un ieklās asfaltbetona dilumkārtu, visās četrās pieturvietu platformās uzstādīs jaunus soliņus.

Pagājušajā būvdarbu sezonā segums uz autoceļa Kocēni–Limbaži–Tūja jau atjaunots 6,5 km posmā līdz Tūjai, līdz ar to šī gada remontdarbi turpina iesākto, uzlabojot braukšanas apstākļus šajā maršrutā.

Abos posmos darbus plānots pabeigt līdz oktobra beigām. Tos veic SIA Binders par līgumcenu attiecīgi 2 132 195 eiro (ar PVN) un 1 355 200 eiro (ar PVN), finansējums nāk no papildus piešķirtajiem 100 miljoniem eiro no budžeta programmas Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu