Juris Kaukulis pirms "Porta" atklāšanas koncerta dalās atmiņās par festivālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Kaukulis
Juris Kaukulis Foto: publicitātes

Jau šonedēļ, piektdienas vakarā, plkst. 19.00 Juglas ezera krastā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā ar pirmo vasaras brīvdabas koncertu tiks atklāti jauni skaņu stāsti pasaules mūzikas festivālā "Porta 21". Piedāvājam nelielu sarunu ar grupas "Dzelzs vilks" solistu Juri Kaukuli, kurā viņš dalās atmiņās par piedalīšanos festivālā, sadarbību ar grupu "Forshpil".

Video: Juris Kaukulis dalās ar piedzīvoto festivālā iepriekšējos gados.

20. augusta koncertu atklās festivāla debitanti – grupa "Raxtu raxti" ar vēl neizskanējušu koncertprogrammu. Pandēmijas laikā grupa strādājusi ar albumu "Vidū saule", un festivāla apmeklētāji kļūs par pirmajiem tā klausītājiem. 

Pasākuma otro daļu ieskandinās "Vikingu karaliene, Fēru salu viens no atpazīstamākajiem simboliem" – Eivør, kuru pavadīs Saulkrastu koris "Anima". Koncertā pirmatskaņojumu piedzīvos speciāli Eivør balsij, korim un šim laikam rakstīts darbs, kura autore, kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Laura Leontjeva.

Apmeklēt Pasaules mūzikas festivālu ir aicināti visi, kas ir vakcinējušies pret Covid-19, pēdējā pusgada laikā ir pārslimojuši Covid-19 vai uzrādot negatīvu Covid-19 testa rezultātu. Pasākumu kopā ar vecākiem bez maksas var apmeklēt bērni līdz 12 gadu vecumam, kas nav vakcinēti, pārslimojuši, - viņiem nebūs jāveic Covid-19 tests.

Lai nodrošinātu ērtības pasākuma apmeklētājiem, 20. augustā no plkst. 17.00 būs iespēja veikt siekalu ātro Covid-19 testu. To nodrošinās E. Gulbja laboratorija rindas kārtībā.

Ieeja pasākumā no plkst. 17.00, koncerta sākums plkst. 19.00.

Biļetes uz mūzikas festivāla brīvdabas koncertu ir iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu