Medijs: "Mavericks" varētu iegūt Porziņga līdzinieku Markanenu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Lauri Markanens
Kristaps Porziņģis un Lauri Markanens Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" maiņas darījumā varētu iegūt Somijas basketbolistu Lauri Markanenu, kuram spēles maniere ir līdzīga Kristapa Porziņģa spēles stilam.

"The Athletic" žurnālists Tims Kato vēsta, ka "Mavericks" varētu veikt maiņas darījumu ar Čikāgas "Bulls" komandu. Darījuma rezultātā uz Dalasu pārceltos Markanens, bet pretējā virzienā dotos Vācijas basketbolists Maksi Klēbers.

"Bulls" pagājušajā sezonā maiņas darījumā ieguva Melnkalnes basketbolistu Nikola Vuceviču, kurš arī līdzīgi kā Markanens un Porziņģis ir garš spēlētājs ar labu metienu no tālās distances. Līdz ar to Markanena loma komandā mazinājās.

24 gadus vecais Markanens četras sezonas aizvadījis NBA, un pēdējā no tām viņam bija nerezultatīvākā - vidēji mačā 13,6 punkti un izcīnītas 5,3 atlēkušās bumbas. Pirmās trīs sezonas soms spēlēja sākumsastāvā, taču pēdējā gadā viņš pārsvarā bijis rezervists.

2017. gada NBA draftā "Bulls" izvēlējās Markanenu ar augsto 7. numuru. Viņu toreiz daudz salīdzināja ar Porziņģi, kuru divus gadus iepriekš ar 4. numuru izraudzījās Ņujorkas "Knicks".

2,13 metru garais Markanens kopumā NBA spēlētāja karjerā četrās sezonās 221 spēlē vidēji guvis 15,6 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu. Viņš vidēji mačā trāpījis arī 2,2 tālmetienus (36,6% precizitāte).

Markanens būtu "Mavericks" komandai pastiprinājums uzbrukumā, jo Klēbers četrās sezonās Dalasā vidēji mačā guvis tikai 7,1 punktu. Tiesa, Markanens līdzīgi kā Porziņģis traumu dēļ nav aizvadījis nevienu pilnu sezonu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu