VP: Nesankcionēti piketi palielina vardarbības risku (34)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Valsts policija

Valsts policijas (VP) rīcībā esošā informācija liecina, ka personas, kurām aizliegts rīkot piketus šā gada 18.augustā, to plāno darīt, neraugoties uz liegumu. VP pārstāvji aicina sabiedrību neļauties provokācijām un neiesaistīties nesankcionētās protesta akcijās, jo tās paaugstina vardarbības risku sabiedrībā. 

VP saskata šajā nesankcionētajā pasākumā augstu vardarbības eskalācijas riska iespēju un par to brīdina iedzīvotājus. Policija aicina arī pasākuma organizatorus atteikties no cilvēku pulcināšanas. Konstatējot, ka tiek pārkāpti epidemioloģiskie drošības noteikumi vai tiek izdarīti citi pārkāpumi, policija būs gatava operatīvi reaģēt notikuma vietā. Turklāt pārkāpumi tiks fiksēti ar tehniskajiem līdzekļiem, un pārkāpējiem tiks piemēroti bargi sodi.

Likumsargi atgādina, ka gadījumā, ja nesankcionētais pikets notiks, un radīsies situācijas eskalācija, tiks vērtēta tā iniciatora atbildība.

Tāpēc VP vēršas pie šī pasākuma iniciatora, brīdinot nepulcināt uz to iedzīvotājus! Stāvoklis sabiedrībā neatbrīvo cilvēku no atbildības.

Visi pasākuma organizētāji ir identificēti un tiek brīdināti, ka gadījumā, ja tiks pārkāpti epidemioloģiskie ierobežojumi un tiks konstatēti sabiedriskās kārtības pārkāpumi, viņiem par to nāksies atbildēt likumā paredzētajā kārtībā.

Tāpat iedzīvotāji ir aicināti nepakļauties provokācijām un neiesaistīties citu personu iniciētās prettiesiskās aktivitātēs, kuras var apdraudēt cilvēku veselību, drošību un sabiedrisko kārtību!

Notikuma vietā atradīsies policijas un citu drošības institūciju spēki, un pārkāpumi tiks fiksēti arī ar tehniskajiem līdzekļiem. Gadījumos, ja tiks konstatēti epidemioloģisko drošības noteikumu pārkāpumi, nesankcionētā piketa dalībniekiem var tikt piemērots sods līdz 2000 eiro. Tāpat tiek atgādināts, ka alkohola lietošana sabiedriskā vietā ir izliegta. Pie atbildības tiks saukti arī iedzīvotāji, kas atrodas sabiedriskā vietā tādā reibumā stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Atgādinām, ka par nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām iestājas administratīvā atbildība. Savukārt par pretošanos vai uzbrukumu varas pārstāvim un citai valsts amatpersonai, iestājas kriminālatbildība un par šādiem noziegumiem var tikt piemērota arī brīvības atņemšana.

Policija ar sadarbības partneriem ir gatava jebkurai notikumu attīstības gaitai un rīkosies atbilstoši likuma “Par policiju” noteiktajiem pienākumiem, uzdevumiem un tiesībām.

Sabiedrībā ir dažādi uzskati par vakcināciju, taču piedalīšanās pūļa pasākumos, kur var tikt apdraudēta sava un līdzcilvēku drošība, nav piemērots veids, kā paust savu viedokli.

Pašlaik ir aktuāli divi jauni piketu pieteikumi 18.augusta pasākumam pret vakcinēšanos pret Covid-19, informēja Rīgas domē.

Ir saņemts viens jauns pieteikums par piketa organizēšanu 18.augustā pie Rīgas pils, lai paustu protestu pret plānotajiem grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā.

Vienlaikus saņemts iesniegums no iepriekš atsauktā protesta pasākuma pieticēja, ka pasākums tiks rīkots.

Abi pieteikumi nodoti izvērtēšanai tiesībsargājošajām iestādēm.

No šodienas plkst.20 līdz 18.augusta plkst.23 transportlīdzekļiem, izņemot operatīvo transportu, tiks aizliegts apstāties un stāvēt Zigfrīda Annas Meierovica bulvāra kreisajā pusē, posmā no Kaļķu ielas līdz Smilšu ielai, 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Vanšu tiltam, kā arī 11.novembra krastmalai piegulošajā paralēlajā ielā Vecrīgas pusē, posmā no Poļu gātes līdz Bīskapa gātei.

Atstātie transportlīdzekļi tiks pārvietoti uz tuvāko stāvēšanai atļauto vietu.

18.augustā nepieciešamības gadījumā tiks ierobežota vai slēgta transportlīdzekļu satiksme un gājēju un velosipēdu kustība Daugavas gātē un Klostera ielā.

Rīgas pašvaldības policijai sadarbībā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldi uzraudzīs sabiedrisko kārtību norises vietās.

SIA "Rīgas satiksme" šajā laika posmā slēgs pašvaldības pārvaldījumā esošās maksas autostāvvietas.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu