Augustā varētu tikt noslēgts līgums Latvijas austrumu robežas izbūvei (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas-Baltkrievijas robežas kontroljosla Silenē. Ilustratīvs foto.
Latvijas-Baltkrievijas robežas kontroljosla Silenē. Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Iekšlietu ministrijas (IeM) mērķis ir šomēnes nonākt līdz līguma noslēgšanai par faktisko darbu sākšanu Latvijas - Baltkrievijas robežas stiprināšanai, informēja IeM.

IeM kopā ar Valsts robežsardzi un Aizsardzības ministriju definē pagaidu dzeloņstiepļu žoga tehniskās prasības un izstrādā uzbūves risinājumus.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) preses konferencē pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem pieļāva, ka pagaidu žogs problemātiskajās zonās varētu tikt uzstādīts rudenī.

Valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, ir izsludinājusi ārkārtējo situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Valdības lēmums paredz Nacionāliem bruņotiem spēkiem un policijai sniegt palīdzību Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas robežuzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturētas 417 personas. Kopumā šogad aizturēti 356 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi. Tiek uzskatīts, ka vairums šo cilvēku Latvijā nonāk ar Baltkrievijas valdošā režīma atbalstu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu