Autobraucējs uzgriež krustojumā saulītes un atvadās no tiesībām (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

15.augustā neilgi pirms pusnakts kāds BMW M sērijas automobiļa vadītājs bija izlaidis Rīgā izskrieties sava jaudīgā spēkrata zirgspēkus. Diemžēl viņš to nolēma darīt tam gluži nepiemērotā vietā - krustojuma vidū un policistu acu priekšā. Likumsakarīgi, ka pēc saulīšu uzgriešanas BMW automobilis tika apturēts un tā vadītājs iepazīstināts ar vairākiem nepatīkamiem faktiem.

Pirmkārt, par agresīvo braukšanu viņam pienākas 6 soda punkti un līdz pat 280 eiro naudas sods. Otrkārt, datu bāzē atklājās, ka OCTA polises darbības termiņš jau beidzies pirms aptuveni mēneša. Tas nozīmē vēl 350 eiro soda naudu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Nenoliedzami nopietns sitiens pa kabatu, tomēr arī ar to vēl nebija gana. Uz notikuma vietu izsauktie Ceļu policijas darbinieki, izvērtējot visus lietas apstākļus, BMW vadītājam piešķīra 9 soda punktus, un, tā kā viņa kontā jau bija 2 punkti, autovadītāja apliecība tika atņemta turpat uz vietas. To varēs atgūt tikai pēc speciālu kursu absolvēšanas.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Apmēram pēc stundas tā pati Rīgas pašvaldības policijas ekipāža, kuras acu priekšā BMW vadītājs demonstrēja sava spējas, citviet Pārdaugavā pamanīja Mercedes-Benz automobili, kurš izpildīja vairākus dīvainus manevrus. Ielūkojoties datu bāzē, tika noskaidrots, ka mašīnas turētājam nav derīgas vadītāja apliecības, jo tai beidzies derīguma termiņš. Apturot auto, policistiem arīdzan radās aizdomas, ka vadītājs pie stūres sēdies reibumā. Vēlāk Ceļu policijas darbinieki šo kungu nogādāja ekspertīžu centrā, kur aizdomas apstiprinājās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu