Lietuvas robežsargi piespieduši 100 migrantus doties atpakaļ uz Baltkrieviju

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: REUTERS/Janis Laizans

Aizvadītajā diennaktī Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju apmēram 100 migrantu, kas nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvas teritorijā, trešdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests un Statistikas departaments.

Baltkrievijas spēka struktūru pārstāvji, kuriem bijis nekārtību apspiešanai paredzētais aprīkojums, iegrūduši Lietuvas teritorijā 35 migrantus, un pēc tam 12 spēka struktūru pārstāvji paši nelegāli šķērsojuši valsts robežu. Pēc vairākkārtējiem Lietuvas robežsargu brīdinājumiem viņi atgriezušies Baltkrievijā, teikts Lietuvas robežsardzes paziņojumā.

Lietuvas iekšlietu ministre Agne Bilotaite notikušo nosaukusi par nekaunīgu provokāciju un uzdevusi pastiprināt robežas apsardzi.

Lietuvas robežsargi arī fiksējuši gadījumus, kad Lietuvā atkal mēģinājuši iekļūt cilvēki, kas jau vairākkārt bija piespiesti doties atpakaļ uz Baltkrieviju.

Neviens migrants, kas nelegāli iekļuvis no Baltkrievijas, Lietuvā pagājušajā diennaktī nav aizturēts.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai šovasar krasi pieauga. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

No 3.augusta, pildot iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu, Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svetlanai Tihanovskai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu