Šogad nenotiks F-1 posms Japānā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Japānā var rīkot atsevišķas sacensības Formula 1 fanu starpā, jo viņi regulāri izceļas ar oriģinālām galvas rotām
Japānā var rīkot atsevišķas sacensības Formula 1 fanu starpā, jo viņi regulāri izceļas ar oriģinālām galvas rotām Foto: AP/Scanpix

Covid-19 pandēmijas dēļ šogad nenorisināsies Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta posms Japānā, informē meistarsacīkšu rīkotāji.

Japānas "Grand Prix" bija jānorisinās oktobra vidū, taču Covid-19 pandēmijas dēļ uzlecošās saules zemē otro gadu pēc kārtas nepulcēsies pasaules ātrākie piloti.

Japānā turpinās saslimstības ar Covid-19 pieaugums, taču tas nav tik liels, kā vairākās citās F-1 posmu rīkotājvalstīs.

F-1 kalendārā šogad bija iecerēts rekordliels posmu skaits, tāpēc, lai aizvadītu 23 etapus, Sudzukas trasei tiek meklēta aizvietotāja. Rīkotāji vēlējās Āzijā sarīkot posmus trīs nedēļas pēc kārtas - 26.septembrī Krievijā, 3.oktobrī Turcijā un 10.oktobrī Japānā.

Pērn sezona tika sākta jūlija vidū, taču tāpat izdevās aizvadīt 17 posmus.

Covid-19 pandēmijas dēļ šogad no kalendāra tika svītrots posms Austrālijā. Bija plānots, ka Turcijas "Grand Prix" jūnijā aizstās Kanādas Lielās balvas izcīņu, bet vēlāk mači tika pārcelti uz oktobri, aizvietojot Singapūras posmu.

Sezonas noslēdzošais posms plānots 12.decembrī Abū Dabī. Patlaban pēc 11 posmiem ir pārtraukums, nākamās sacensības aizvadot 29.augustā Beļģijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu