Atbalsta Drulles atbrīvošanu no "Rīgas gaismas" direktora amata

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aģentūras "Rīgas gaisma" direktors Jānis Drulle apmeklē Dārziņu apkaimi, lai novērtētu paveiktos darbus un lemtu par tālākajiem apkaimes labiekārtošanas plāniem.
Aģentūras "Rīgas gaisma" direktors Jānis Drulle apmeklē Dārziņu apkaimi, lai novērtētu paveiktos darbus un lemtu par tālākajiem apkaimes labiekārtošanas plāniem. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas dome šodien atbalstīja Jāņa Drulles atbrīvošanu no pašvaldības aģentūras "Rīgas gaisma" direktora amata.

Drulle iesniegumā Rīgas mēram Mārtiņam Staķim (PP) lūdza atbrīvot viņu no direktora amata ar 20.augustu, pamatojoties uz darba devēja un ņēmēja vienošanos.

Kā teica Drulle, viņa aiziešanai no "Rīgas gaismas" neesot nekādu zemtekstu. Viņš esot atradis citu darbu, tādēļ aiziet no aģentūras direktora amata.

Rīgas domē informēja, ka

Drullem tiks izmaksāti līdzekļi par uzkrāto neizmantoto atvaļinājumu, bet nekādi citi pabalsti vai kompensācijas izmaksātas netiks.

Drulle šo amatu ieņēma kopš 2016.gada, kad uzvarēja konkursā. Pirms tam viņš bija direktora vietnieks administratīvajos un juridiskajos jautājumos, bet no 2010.gada bija aģentūras direktora pienākumu izpildītājs.

Kā informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde, pašvaldība rīkos konkursu, lai izvēlētos labāko kandidātu pašvaldības aģentūras direktora amatam.

Aģentūras galvenais uzdevums ir Rīgas pašvaldības īpašumā esošo pilsētas ceļu, ielu, laukumu, parku un citu objektu ārējās apgaismošanas tīklu ekspluatācija, remonts un to kvalitatīvo rādītāju uzlabošana.

Kopā Rīgā ir 1640 izgaismotas ielas, parki, skvēri, dzīvojamie masīvi. Aģentūra "Rīgas gaisma" apkalpo vairāk nekā 49 000 gaismas punktu, 37 000 balstu, 1900 kilometru kabeļu un gaisa vadu līniju ap 4000 elektrisko sadales punktu. Aģentūra apkalpo arī 46 Rīgā uzstādītos elektriskos pulksteņus. Aģentūrā strādā 150 darbinieki.

Kopš 2011.gada "Rīgas gaismas" pārraudzībā ir pašvaldības īpašumā esošie vairāk nekā 390 luksoforu objektu.

Minēto uzdevumu veikšanai Aģentūra savā darbībā izmanto 52 autotransporta vienības, no tām 31 ir speciālie transporta līdzekļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu