Baidena reitings pirmoreiz nokrities zem 50%

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Džo Baidens.
ASV prezidents Džo Baidens. Foto: AP Photo/Scanpix

ASV prezidenta Džo Baidena popularitātes reitings šonedēļ nokritās zem 50%, kas noticis pirmoreiz viņa prezidentūras laikā.

Šis kritums laika ziņā sakrīt ar Afganistānas valdības krišanu talibu kaujinieku ofensīvā divas nedēļas pirms Baidena noteiktā termiņa visu ASV karavīru izvešanai no Afganistānas, kā arī ar Covid-19 gadījumu skaita pieauguma turpināšanos, ASV strauji izplatoties jaunā koronavīrusa delta variantam.

Baidena popularitātes reitings vēl arvien pārsniedz viņa nepopularitātes reitingu un ir augstāks vai apmēram tāds pats kā pēdējā laika bijušajiem prezidentiem līdzīgā laikā kopš prezidentūras sākuma, liecina socioloģisko analīžu vietnes "FiveThirtyEight" dati.

Aptaujāto īpatsvars, kas ir apmierināti ar Baidena darbu, pirmdien nokritās līdz 49,9% pirmoreiz viņa prezidentūras laikā, rāda "FiveThirtyEight" un "RealClearPolitics" apkopotie aptauju vidējie dati.

Tas pēc tam turpināja kristies, trešdien sasniedzot 49,3% pēc "FiveThirtyEight" datiem un 49,6% pēc "RealClearPolitics" datiem.

Ar Baidena darbu neapmierināto respondentu īpatsvars trešdien bija 44,2% pēc "FiveThirtyEight" datiem un 47,2% pēc "RealClearPolitics" datiem.

Donalda Trampa popularitātes reitings viņa prezidentūras 211.dienā bija 37,8% pēc "FiveThirtyEight" datiem. Barakam Obamam un Džordžam Bušam junioram tas bija attiecīgi 52% un 52,3%.

Baidena popularitātes reitings viņa prezidentūras laikā pirms šīs nedēļas krituma bija svārstījies starp 50% un apmēram 55%.

"FiveThirtyEight" savā analīzē konstatēja, ka vēl ir pāragri pilnībā novērtēt, kā Baidena reitingu ietekmēs viņa īstenotā situācijas Afganistānā pārvaldība, bet tam jau devusi triecienu viņa īstenotā Covid-19 pandēmijas pārvaldība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu