Latvijā ierodas Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Sasoli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Dāvids Marija Sasoli
Dāvids Marija Sasoli Foto: FREDERICK FLORIN / AFP)

Darba vizītē Latvijā šodien ieradīsies Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētājs Dāvids Sasoli, kurš tiksies ar valsts augstākajām amatpersonām un piedalīsies diskusijā ar jauniešiem par Eiropas nākotni.

Šodien plkst.9 Sasoli Eiropas Savienības (ES) mājā tiksies ar jauniešu viedokļu līderiem, lai apspriestu aktuālos Eiropas nākotnes jautājumus. Saruna notiks laikā, kad visā Eiropā norit Konference par Eiropas nākotni - pilsoņu virzīta debašu un diskusiju sērija, kuras laikā paredzēts identificēt ES nākotnei būtiskākos izaicinājumus un to iespējamos risinājumus.

Paredzēts, ka diskusijā piedalīsies Latvijas Jaunatnes Padomes, kluba "Māja" un Latvijas Studentu apvienības pārstāvji, tāpat ar EP priekšsēdētāju diskutēs mūziķis un aktīvists Ralfs Eilands, žurnāliste Eva Johansone un citi jauniešu aktīvisti. Diskusijai tiešraidē varēs sekot EP biroja sociālā medija "Facebook" lapā.

Pēc diskusijas Sasoli dosies uz Saeimu, kur tiksies ar tās priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci (NA). Pēc tikšanās Saeimas Baltajā zālē paredzēts abu amatpersonu preses brīfings. Vēlāk EP priekšsēdētājs un Saeimas priekšsēdētāja noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa. EP priekšsēdētājs tiksies arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu, bet pēcpusdienā dosies uz Igauniju.

65 gadus vecais Itālijas politiķis Sasoli ir EP deputāts kopš 2009.gada un pārstāv EP sociālistu un demokrātu progresīvās alianses grupu. Bijušais žurnālists tika ievēlēts par priekšsēdētāju pēc 2019.gada EP vēlēšanām, un viņa pilnvaru termiņš ilgst līdz 2022.gada janvārim.

 
 
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu