Turpinās skatīt krimināllietu par līķa sadalīšanu un slēpšanu skapī

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto
Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa šodien plkst.14.30 slēgtā sēdē turpinās izskatīt krimināllietu par vīrieša nogalināšanu, līķa sadalīšanu un slēpšanu skapī. Tiesas sēdes laikā turpināsies tiesu debates.

Prokuratūra iepriekš informēja, ka lietā apsūdzēts kāds vīrietis par citas personas tīšu prettiesisku nonāvēšanu un pēc tam personu grupā izdarītu līķa apgānīšanu.

Prokuratūra uzskata, ka starp apsūdzēto un cietušo kopīgas alkohola lietošanas laikā izcēlās konflikts, kā rezultātā apsūdzētais tīši vairākas reizes iesita cietušajam pa galvu. Apsūdzētais, apzinoties, ka viņa darbību rezultātā var iestāties cietušā nāve, atstāja viņu gulēt uz grīdas bez dzīvības pazīmēm.

Lai slēptu izdarīto slepkavību, vīrietis vienojās ar citu personu par līķa apgānīšanu personu grupā. Turpat dzīvoklī ar zāģi mirušajam atdalītas abas rokas un viena kāja. Pēc tam, lai slēptu nozieguma pēdas, mirušais noslēpts istabā esošajā skapī, kura durvis aizlīmētas ar līmlenti.

Minētais līdzdalībnieks vēlāk nomira, un kriminālprocess pret viņu tika izbeigts. Ņemot vērā to, ka no mirušās personas tuviniekiem saņemts iesniegums par viņa reabilitāciju, lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu atcelts un turpināts kriminālprocess. Tagad tiesai būs jālemj jautājums arī par mirušas personas reabilitāciju.

Kā liecina ieraksts tiesu kalendārā, šajā lietā apsūdzētās personas ir Vladislavs Aržancevs un Sergejs Kuzmins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu