Video ⟩ Dzērumā ar velo: Ko nevajag stāstīt policistam (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

29.jūlijā neilgi pirms pulksten 3.00 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Šķirotavas apkaimē, pamanīja kādu velosipēdistu, kurš brauca nepārliecinoši. Riteņbraucējs policistu acu priekšā šķērsoja krustojumu divās vietās pie sarkanās gaismas luksoforos.

Kārtības sargi nolēma velosipēdistu apturēt. Tomēr jau mirkli vēlāk viņš nenoturējās uz sava braucamrīka un no tā nokrita. Brīdī, kad velosipēdists jau bija piecēlies kājās, policisti viņu uzrunāja, aicinot uzrādīt personu apliecinošu dokumentu vai nosaukt personas datus. Manāmi iereibušais riteņbraucējs apgalvoja, ka neesot braucis ar velosipēdistu, bet gan to stūmis. Arī aicinājumi uzrādīt personu apliecinošu dokumentu vai nosaukt personas datus mutiski tika ignorēti.

Pārrunu laikā riteņbraucējs sāka apgalvot, ka pēkšņi viņam palicis slikti. Līdz ar to policisti uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus. Kā vēlāk atklājās, pārkāpējs nepamatoti bija lūdzis izsaukt ātro palīdzību.

Drīz pēc tam notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas Ceļu policijas darbinieki, kuriem vīrietis turpināja apgalvot, ka neesot ar velosipēdu braucis. Pārliecināts, ka pašvaldības policisti pārkāpumu nebūs fiksējuši ar tehniskajiem līdzekļiem, vīrietis norādīja, ka tikai tad, ja kārtības sargi viņam parādīšot ierakstu ar pārkāpumu, piekritīšot veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā.

Mirkli vēlāk Rīgas pašvaldības policisti uzrādīja videoierakstu no policijas operatīvā transportlīdzekļa kameras, bet pārkāpējs turpināja uzstājīgi apgalvot, ka neesot neko pārkāpis. Visi likumsargu aicinājumi veikt alkohola koncentrācijas mērījumus uz vietas tika noraidīti. Līdz ar to par atteikšanos veikt alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā Valsts policijas darbinieki uzsāka administratīvo procesu.

Jāatzīmē, ka Ceļu satiksmes likums nosaka, ka par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes piemēro naudas sodu velosipēda vai elektroskrejriteņa vadītājam 170 eiro apmērā, kas pielīdzināms augstākajam sodam par velosipēda vadīšanu alkohola vai narkotiku ietekmē.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu