“Miesu ēdošas” baktērijas infekciju var saķert arī no austerēm

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Austeres
Austeres Foto: Unsplash

Kāds vīrietis ASV inficējies ar “miesu ēdošu” baktēriju, mielodamies ar jēlām austerēm.

50 gadu vecais Patriks Beikers, kurš dzīvo Andersonā, Indianas štatā, austeres iegādājās vietējā veikalā un notiesāja tās jēlas. Pēc dažām dienām viņš piedzīvoja gripai līdzīgus simptomus, bet uz viņa kājām parādījās violetas, sāpīgas čūlas, vēstīts izdevumā “The Herald Bulletin”.

Beikers tika nogādāts slimnīcā, kur ārsti viņam diagnosticēja nekrotizējošo fascītu – bīstamu bakteriālu infekciju, kas iznīcina ādu un muskuļaudus. Viņam bija nepieciešama ārkārtas operācija abām kājām, lai dziedētu infekciju un aizvāktu atmirušos audus.

Infekciju izraisīja baktērija “vibrio vulnificus”, kas mīt piekrastes ūdeņos un īpaši plaši sastopama ir starp maiju un oktobri, kad ūdens ir siltāks, rakstīts izdevumā “Live Science”.

Cilvēki ar šo baktēriju var inficēties, apēdot jēlas vai termāli nepietiekami apstrādātas jūras veltes, to skaitā arī austeres. Inficēties var arī, ja atvērtā brūcē nokļūst ūdens, kurā ir minētā baktērija.

“Vibrio vulnificus” ASV katru gadu izraisa aptuveni 80 tūkstošus saslimšanu un 100 nāves. Lielākā daļa cilvēku, kas inficējas ar šo baktēriju, piedzīvo vien caureju un vemšanu, kas beidzas aptuveni trīs dienu laikā. Tomēr atsevišķiem cilvēkiem, kuru imūnsistēma ir novājināta, var rasties nopietnākas slimības.

Beikers intensīvajā terapijā pavadīja trīs nedēļas, bet tagad atrodas rehabilitācijas terapijā. Ārsti cer, ka viņš atkopsies un kājas amputācija nebūs nepieciešama.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu