Liepājas teātrī "Cietsirdīgās spēles"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Cietsirdīgās spēles"
"Cietsirdīgās spēles" Foto: Justīne Grinberga

Liepājas teātra mazajā zālē koncertzālē "Lielais dzintars" 19. augustā plkst.19 pirmizrādi piedzīvos deviņu teātra jauno aktieru diplomdarba izrāde "Cietsirdīgās spēles", informē teātra pārstāve Zanda Borga.

Diplomdarba izrāde iekļauta teātra repertuārā, un iestudējumu pēc Alekseja Arbuzova lugas veidojis režisors Dmitrijs Petrenko. Viņš norādīja, ka izrādes mērķis bija likt aktieriem izstrādāt lomu no sākuma līdz beigām ar visu to metožu palīdzību, kuras aktieri apguvuši četru studiju gadu laikā.

"Iedziļināties raksturu biogrāfijās, meklēt līdzīgo un atšķirīgo ar sevi, saprast savas attiecības ar vecākiem un meklēt līdzības ar saviem varoņiem. Līdz tam viņi bija veidojuši tikai atsevišķus fragmentus, tāpēc šis iestudējums ir viņu pirmais nopietnais darbs uz skatuves,"

uzsvēra režisors.

"Cietsirdīgās spēles"
"Cietsirdīgās spēles" Foto: Justīne Grinberga

Iestudējumā piedalās Kintija Stūre, Kārlis Ērglis, Artūrs Irbe, Kārlis Artejevs, Madara Viļčuka, Madara Kalna vai Agnija Dreimane, Valts Skuja, kā arī Inese Kučinska, Leons Leščinskis, Herberts Laukšteins un Milda Ziemane.

Režisors pats veidojis arī skatuves iekārtojumu, savukārt gaismu partitūru veidojis Dainars Albužis. Lugu no krievu valodas tulkojusi un adaptējusi Rasa Bugavičute-Pēce.

Borga uzsvēra, ka teātri apmeklēt klātienē iespējams tikai tiem skatītājiem, kuri ir vakcinēti pret Covid-19, kā arī tiem skatītājiem, kuri Covid-19 pārslimojuši. Ierodoties teātrī, skatītājiem būs jāuzrāda ieejas biļete kopā ar derīgu pasi vai identifikācijas karti un Covid-19 sertifikātu. Ieejas biļete būs derīga tikai kopā ar minēto sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu