Lielākā daļa no potenciālajiem Pekinas spēļu dalībniekiem pret Covid-19 ir vakcinējušies

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Lielākā daļa no potenciālajiem 2022. gada Pekinas ziemas olimpisko spēļu dalībniekiem no Latvijas ir vakcinējušies pret Covid-19, atklāja Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers.

Pirms 2021. gada Tokijas vasaras olimpiskajām spēlēm pret Covid-19 vakcinējās 29 no 33 Latvijas delegācijas pārstāvjiem. Vairumā ziemas sporta veidos kvalifikācija olimpiskajām spēlēm norisināsies gaidāmajā sezonā, bet jau augusta beigās par ceļazīmi uz Pekinu cīnīsies Latvijas hokeja izlase.

"Kopējais sportistu un hokeja izlases kandidātu loks ir 105 cilvēki. No tiem pašlaik pilnībā vakcinēti ir 89, un 14 ir vai nu uzsākuši vakcinācijas procesu, vai vēl nav vakcinēti. Kas attiecas uz apkalpojošo personālu - treneriem, mediķiem, tehniķiem, delegācijas vadību -, kopumā tie ir 36 cilvēki, no kuriem pašlaik pilnībā vakcinēti ir 32," stāstīja Tikmers.

Pekinas olimpisko spēļu rīkotāji patlaban izstrādā Covid-19 drošības protokolu un rīkotāju prasības kļūs zināmas decembrī vai janvārī. Daudz sarežģījumu būs saistībā arī ar testa sacensībām olimpisko spēļu maču norises vietās. Piemēram, dalībai treniņos skeletonā, bobslejā un kamaniņu sportā ir noteikti precīzi noteikumi pēc "burbuļa" principa.

"Tie paredz, ka tehnika un visas Eiropas valstu komandas tiek dislocētas vienā no lidostām - tā varētu būt Frankfurte, uz kuru ir jāierodas ar negatīviem testiem vai vakcinācijas sertifikātiem. Uz vietas visiem tiks veikti atkārtoti testi pirms izlidošanas. Ja tas ir negatīvs, visi lido uz Ķīnu. Ierodoties Ķīnā, jāveic atkārtots tests, un sportisti tiek ievietoti "burbulī", tiek nodrošināts "burbuļa" transports un ir iespējami treniņi. Ja ir vēlme uz turieni doties kā pavadošai personai, ir jāiziet 14 dienu karantīna Ķīnas puses norādītā viesnīcā," sarežģīto procedūru skaidroja Tikmers.

2022. gada Pekinas olimpiskās spēles norisināsies no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu