Dzintaru koncertzālē gaidāms "Kremerata Baltica" festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Gidons Krēmers
Gidons Krēmers Foto: Matīss Markovskis

Dzintaru koncertzālē 10. septembrī un 11. septembrī norisināsies 18. starptautiskais "Kremerata Baltica" festivāls, kurā atzīmēs orķestra 25 gadu un vijolnieka Gidona Krēmera 75 gadu jubileju, informē koncertzāles pārstāve Ilona Oša.

Festivāla atklāšanas dienā, 10. septembrī, būs dzirdama komponistes, pianistes un dzejnieces Ļeras Averbahas "Serenādes melanholiskai jūrai" pirmatskaņojums. Koncerta programmā kamerorķestra "Kremerata Baltica" mūziķu, pianistes Agneses Egliņas un vibrafonista Andreja Puškareva, kā arī Madaras Pētersones un Magdalēnas Ceples izpildījumā izskanēs krievu komponista Viktora Kisina skaņdarbs "In Memoriam Philip Hirschhorn", kas ir veltījums vijolniekam, pedagogam un Krēmera skolas laika draugam Filipam Hiršhornam.

Tāpat koncertā varēs dzirdēt komponista Gija Kančeli skaņdarbu "Twilight" divām vijolēm, vibrofonam un stīgu orķestrim un pašmāju komponista Pētera Plakida skaņdarbu "Mūzika klavierēm, timpāniem un stīgām", kā arī "Kremerata Baltica" mūziķa - komponista un kontrabasista Kristapa Pētersona - skaņdarbu "Mūzika lielam ansamblim", kas ir komponēta īpaši "Kremerata Lettonica" mūziķiem un jubilejas koncertā piedzīvos pirmo publisko atskaņojumu.

Savukārt 11. septembra koncertā senās un jaunās mūzikas akordos līdzās maestro Krēmeram un "Kremerata Baltica" orķestrim uz skatuves būs pianists Georgijs Osokins un sitaminstrumentālists Andrejs Puškarevs. Koncertā skanēs Fikreta Amirova "Kamersimfonija".

Krēmera izpildījumā varēs dzirdēt Roberta Šūmaņa opusu "Koncerts vijolei un orķestrim" un Georga Pelēča "Ziedu svītu". Savukārt pianists Georgijs Osokins, "Kremerata Baltica" rezidējošais mākslinieks, atskaņos Friderika Šopēna "Otro klavierkoncertu".

Biļetes uz festivālu pieejamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un tīmekļvietnē "Bilesuparadize.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu