Levits LTV: izšķirīgos brīžos esam solidāri; nevienu nedrīkst atstumt (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas ceremonijas laikā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Egils Levits Triju Zvaigžņu ordeņa pasniegšanas ceremonijas laikā Rīgas pilī. Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts prezidents Egils Levits saprot cilvēku bažas [attiecībā uz vīrusu un vakcināciju] un atzīst, ka “demokrātiskā valstī mums ir tiesības un iespējas brīvi pulcēties un paust savu viedokli [..], tādēļ jābūt skaidrai, precīzai sarunai par visiem cilvēkus interesējošiem jautājumiem”, tā, komentējot trešdien Rīgas centrā rīkotos protestus, rakstiskā atbildē Latvijas televīzijai atzinis Valsts prezidents.

Pēc Levita teiktā,

mūsu ienaidnieki pašlaik ir Covid-19 un Baltkrievijas iniciētais hibrīdkarš uz robežas, bet valdībai ir uzdevums novērst abus šos apdraudējumus.

Runājot par tautas solidaritāti, Egils Levits uzsvēra, ka Covid-19 piesardzības un drošības pasākumi ir vajadzīgi ne tikai, lai mēs paši pasargātu sevi un nesaslimtu, bet arī lai parūpētos par saviem līdzcilvēkiem un nepakļautu briesmām viņu veselību un dzīvību.

“Vakcinācijai jānotiek tur, kur tas ir nepieciešams, – mūsu bērniem jābūt iespējai mācīties, medicīnas jomā mums jājūtas pasargātiem. Taču ir jāņem vērā atsevišķas individuālas veselības situācijas, kad vakcināciju veikt nav ieteicams. Ir jābūt pienācīgam pārejas periodam,”

norāda Valsts prezidents Egils Levits.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš uz protestiem reaģējis ar ierakstu sociālajos tīklos.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu