Smagajam auto pēc ietriekšanās barjerās norauj degvielas tvertni

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Nopietns negadījums ceturtdien no rīta ap plkst. 6 notika uz autoceļa Tīnūži – Koknese. Uz tilta pār Aivieksti, kas atrodas ceļa 23. kilometrā, kontroli pār savu kravas auto zaudēja kāds šoferis no Baltkrievijas - viņa vadītais “Volvo” izbrauca pretējā joslā, taranēja tilta margas un norāva degvielas tvertni, rezultātā radot pamatīgu degvielas noplūdi.

Dīzeļdegviela pa tilta noteku ieplūda Aviekstē. Garāmbraucēji bija pirmie, kas sauca glābšanas dienestu, taču mediķu iesaiste šoreiz nebija vajadzīga - fūres šoferis spēja saviem spēkiem izkļūt no mašīnas un par sāpēm nesūdzējās.

Jānis Mendelis, VUGD Ogres daļas komandiera pienākumu izpildītājs: “Uz notikuma vietu tika izsūtīts ķīmijas automobilis no Rīgas, kā arī ugunsdzēsēji no Ogres un Ķeipenes posteņa. Uz ierašanās brīdi tika atvienotas akumulatora klemmes, lai novērstu dzirksteļošanu. Izmantojot roku rīkus un smiltis, ka arī absorbentu, tika aizvērtas lietus notekas, kas atrodas uz tilta.”

Glābēji ziņo, ka no smagās automašīnas iztecēja apmēram 600 litru. Otra degvielas tvertne ar apmēram tonnu dīzeļa palika neskarta. 

Ar tālbraucēju pārrunas veica likumsargi, bet šobrīd policisti iespējamos avārijas cēloņus neatklāj. Neoficiāla informācija liecina, ka šoferis pie stūres iesnaudies.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu