Merkele mudina uz dialogu ar Krieviju (18)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Vācijai un Krievijai, neraugoties uz viedokļu atšķirībām, ir jāuztur dialogs, piektdien pēdējās darba vizītes gaitā Krievijā paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

Kancleres vizītē notiek laikā, kad attiecības Maskavas un Rietumu starpā saglabājas saspringtas, cita starpā arī Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanas un apcietināšanas dēļ.

Merkeles palīgi skaidri norādījuši - tā nav sagadīšanās, ka Merkeles vizīte notiek Navaļnija saindēšanas gadadienā.

"Pat ja mums ir dziļas domstarpības, mēs viens ar otru runājam, un tā tam vajadzētu palikt," sarunu daļā, kas tika pārraidīta televīzijā, Putinam sacīja Merkele.

"Mums ir daudz kas, par ko runāt," viņa piebilda, minot vairākus darbakārtības jautājumus, arī talibu īstenoto varas pārņemšanu Afganistānā.

Tomēr viņa nepieminēja 45 gadus veco Navaļniju, kas šobrīd ir ieslodzīts cietumā netālu no Maskavas.

Merkele apmeklēja Navaļniju Berlīnes slimnīcā, kur viņš bija ievietots pēc Krievijā pērn 20.augustā notikušā uzbrukuma ar ķīmisko kaujas vielu "Novičok".

Vēršoties pie Merkeles, Putins izteicās, ka Vācija ir viens no Krievijas "galvenajiem partneriem Eiropā, pasaulē un kopumā".

"Tas tā ir, arī pateicoties mūsu pūliņiem," piebilda Putins, kas Merkeli apsveica ar puķu pušķi.

16 gados, ko Merkele pavadījusi kanclera amatā, viņa ar Putinu uzturējusi dialogu, neraugoties uz saspringtajām attiecībām, kas cita starpā saglabājušās sliktas gan kiberuzbrukumu, gan Ukrainas un Sīrijas konfliktu dēļ.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu