Pret Covid-19 nevakcinētie bez pašizolācijas Latvijā atgriezties varēs no septiņām valstīm (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidsota "Rīga". Ilustratīvs attēls.
Lidsota "Rīga". Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija liecina, ka bez pašizolācijas pret Covid-19 nevakcinētie iedzīvotāji Latvijā varēs ierasties tikai no septiņām Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm.

Turpmāk nevakcinētajiem iedzīvotājiem 10 dienu pašizolācija būs jāievēro, ierodoties arī no Lihtenšteinas, Bulgārijas un Horvātijas.

Pašizolācija nevakcinētajiem iedzīvotājiem nebūs jāievēro, ierodoties Latvijā no Vācijas, Čehijas, Rumānijas, Ungārijas, Slovākijas, Polijas un Vatikāna.

SPKC dati liecina, ka Covid-19 saslimstības 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā šobrīd ir 64,1, bet pirms nedēļas tas bija 49,3.

ES un EEZ vidējais rādītājs nedēļas laikā samazinājies līdz 205,1. Nedēļu iepriekš tas bija 209,2.

Igaunijā rādītājs pieaudzis un aizvadītās nedēļas laikā sasniedzis 254,6 (nedēļu iepriekš - 203,1). Lietuvas rādītājs pieaudzis līdz 254,5 (pirms nedēļas - 202,5).

Iebraucot Latvijā no valsts, kurā 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju pārsniedz 75, obligāti jāievēro 10 dienu pašizolācija. Pašizolācijas laiku var saīsināt, ja septītajā dienā veic atkārtotu testu un tas ir negatīvs. Testa rezultāts jāfiksē testēšanas sertifikātā. Pašizolāciju var neievērot personas ar sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Pašizolāciju var neievērot bērni līdz 12 gadu vecumam (līdz 2021.gada 1.septembrim - arī pārējie nepilngadīgie), kas ceļo kopā ar pieaugušajiem, kuri atbrīvoti no pašizolācijas prasības. Tomēr šādos gadījumos bērni 10 dienas kopš izbraukšanas augsta riska valsts neveido ciešus kontaktus ar personām ārpus savas mājsaimniecības, neapmeklē publiskus pasākumus, bērnu kolektīvus, neizmanto sabiedrisko transportu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu