Šajās brīvdienās Brenguļu trases arēnā risināsies autokrosa un folkreisa braucēju cīņas

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Autokrosa sacensības
Autokrosa sacensības Foto: Klāvs Benefelds

Šajā nedēļas nogalē, 21.-22. augustā, Brenguļu autotrasē pulcēsies Latvijas autokrosa un folkreisa braucēji. Dalībnieku skaits nemainīgi augsts, ap 140. Trasi iecienījuši skatītāji, jo tās unikālā iezīme ir arēnas tipa novietojums, ikvienā skatītāju zonā iespējams redzēt visus trases līkumus un spraigās cīņas tajos.

Sportisti sacentīsies trīs ieskaitēs. 21. augustā norisināsies Folkreisa vasaras kauss un LAF Krosa komisijas kauss, bet 22. augustā Latvijas autokrosa čempionāta un kausa posms. Dalībnieku skaits nemainīgi augsts, sestdienas sacensībās Brenguļu autotrasē uz starta 77 folkreisa un amatieru krosa dalībnieki, bet svētdien 63 autokrosa braucēji.

Arnis Odiņš, Brenguļu sacensību rīkotājs: “Brenguļu autotrases komanda joprojām gatavo visu, lai šīs nedēļas autosporta pasākums būtu baudāms gan pašiem sportistiem, gan skatītājiem. Redzot dalībnieku sastāvus, intrigas kopvērtējumos, domāju, ka Brenguļos vērosim sīvas cīņas, jo tepat aiz stūra jau sezonas izskaņa. Zināms, ka krosā vēlme sasniegt augstāko goda pjedestālu ir jau posmu pirms sezonas noslēguma, nāksies pacīnīties ikvienam!”

Dalībnieku sastāvs svētdienas autokrosa cīņās līdzīgs pirmajos posmos vērotajam, dalībnieki turpina sagādāt gan pārsteigumus, gan intrigas. Katrā sacīkstē interesantas cīņas sniedz VAZ Klasika klases dalībnieki, iepriekšējais čempions Jānis Linde šobrīd otrais, piekāpjoties vārda brālim Jānim Loginam, bet šo Jāņu trijotni noslēdz Jānis Balodis. Pārējās čempionāta un kausa klasēs līdzīgas cīņas starp iepriekšējo gadu čempioniem, viņu sīvākajiem konkurentiem un jaunpienācējiem disciplīnā.

Autokrosa sacensības
Autokrosa sacensības Foto: Klāvs Benefelds

Folkreisā turpina priecēt dāmu dalība sacensībās, Brenguļos sacentīsies desmit daiļā dzimuma pārstāves, kas spēj radīt konkurenci pat sīvākajiem vīriem šajā disciplīnā. Debiju pieredzēs divas dāmas, Dace Rozenštama un Diāna Miškina. Pēc aizvadītiem trīs sacensību posmiem, joprojām līderos Marta Starka, Alise Līga Grāmatiņa un Anete Ķēniņa.

“Domāju, ka Brenguļu posms būs izšķirošs folkreisa kopvērtējuma līderu pozīciju dalīšanai. Sezona iet uz otro pusi, šobrīd līderu pozīcijas ir ļoti blīvas, tāpēc jādomā, ka šī brīža augšgala braucēji varētu “izšaut” un kļūt par pārliecinošākiem līderiem vai otrā scenārijā - vēl kāds pievienosies cīņā par sezonas tituliem,” iesāk Viesturs Saukāns, Folkreisa disciplīnas virzītājs.

“Sākotnēji prognozes dalībnieku skaitam Brenguļos nebija pozitīvas. Pēc šī posma ir Bauskas sacīkste un, ja neizšķiras kopvērtējuma situācija, tad daļa stratēģisku iemeslu vadīti nepiedalās šajā posmā, lai viņu automašīnas netiktu nopirktas pirms sacīkstes Mūsā. Šis raisīja bažas, ka varētu būt dalībnieku skaita kritums, bet tas nav piepildījies, jo sestdien uz starta būs 46 folkreisa dalībnieki, stabils sastāvs. Šo noturību ietekmē arī lielais debitantu pieaugums, kā arī īsta paaudžu maiņa folkreisā,” turpina Viesturs.

“Dāmu klase absolūti pārsniedz cerēto, sestdien uz starta jau desmit dāmas, kopā pirmajā Dāmu kausa sezonā līdz šim būs startējušas jau 12, kas iepriecina. Junioru kausā stabila dalībnieku plūsma, ap septiņiem vai astoņiem vecumā no 14 līdz 18 gadiem, arī šeit aug jaunā autosporta paaudze. Šie abi kopvērtējumi ir svarīgi, jaunieši nopietni gatavojas katram no posmiem. Skatītājiem un pašiem sportistiem ir interesanti šajā gadā ieviestie atsevišķie fināli gan dāmu, gan junioru klasēm, jo iepriekš punkti šīm ieskaitēm tika rēķināti pēc kopvērtējuma rezultātiem,” noslēdz Viesturs Saukāns.

Latvijas amatieru krosa kustība jeb LAF Krosa komisijas kauss izveidoti, lai jaunpienācēji šajā disciplīnā varētu iepazīties ar krosa “virtuvi”. PRO klasē apvienotas Latvijas autokrosa čempionāta 1600, 2000 Super, VAZ Klasika un Open 2500 klases. Savukārt AM klases ir AM D2000 priekšpiedziņa, AM D2000 aizmugures piedziņa un AM VAZ Klasika.

PRO klasē 12 pieteikumi, turpināsies abu līderu Māra Mardoka un Aivara Galbāliņa duelis par uzvaru. Šī būs arī pēdējā iespēja iesaistīties cīņā par kopvērtējuma uzvaru tuvākajiem sekotājiem. AM klasē 18 pieteikumi, ar līderi Jāni Orbidānu un pārējiem uzvaras pretendentiem.

Sacensību programma:

Sestdiena - 21.08.2021

09:00-10:00 / Brīvie treniņi

10:30 / Sacensību atklāšana

11:00 / Pirmais kvalifikācijas brauciens

18:00 Oficiālā apbalvošana

Svētdiena - 22.08.2021

09:00-10:00 / Brīvie treniņi

10:30 / Sacensību atklāšana

11:00 / Pirmais kvalifikācijas brauciens

18:00 Oficiālā apbalvošana

Sacensības uzņems arī autosporta fanus, rīkotājs īstenojis daļēji drošā pasākuma līmeni, lai autosporta pasākumu varētu apmeklēt ikviens - vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19, kā arī līdzjutēji, kuri uzrāda negatīvu Covid-19 testu. Biļetes uz autosporta pasākumu pieejamas interneta tirdzniecības portālā www.aula.lv, kā arī norises vietā. Brenguļu posma rīkotāji sagatavojuši shēmu, kurā atzīmētas vietas, kur varēs atrasties apmeklētāji un līdzjutēji, kā to prasa valstī noteiktie ierobežojumi. Shēma pieejama ŠEIT.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu