Valdība uzdevusi pārskatīt "airBaltic" biznesa plānu, lai to turpmāk varētu īstenot bez valsts papildu līdzekļu piesaistes (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Skats no "airBaltic" lidmašīnas. Ilustratīvs foto.
Skats no "airBaltic" lidmašīnas. Ilustratīvs foto. Foto: Anatolijs Gizenko/Shutterstock.

Ministru kabinets uzdevis Satiksmes ministrijai pārskatīt Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" biznesa plānu, lai nodrošinātu, ka to turpmāk var īstenot bez valsts papildu līdzekļu piesaistes, liecina publiskotais 17.augusta Ministru kabineta sēdes protokols.

Pārskatīšanu uzdots veikt, ievērojot pieņēmumu, ka Covid-19 pandēmijas ietekme uz aviācijas nozari būs ilgstoša.

Kā ziņots, valdība konceptuāli atbalstīja līdz 90 miljonu eiro ieguldījumu "airBaltic" pamatkapitālā. Līdzekļus "airBaltic" varēs saņemt pēc tam, kad Eiropas Komisija (EK) būs veikusi valsts atbalsta izvērtējuma procedūru un sniegusi pozitīvu atbildi.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", lidsabiedrības pamatkapitāls patlaban ir 506,473 miljoni eiro, tādējādi pēc otrreizējas tā palielināšanas Covid-19 pandēmijas laikā pamatkapitāls sasniegs līdz 596,473 miljoniem eiro.

Tāpat ziņots, ka 2020.gada jūlija sākumā EK atbalstīja Latvijas valdības lēmumu par "airBaltic" pamatkapitāla palielināšanu pirmo reizi Covid-19 krīzes laikā, kas paredz ieguldīt 250 miljonus eiro, lai sniegtu atbalstu Covid-19 krīzes pārvarēšanai.

"airBaltic" koncerns pērn strādāja ar 142,6 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 72% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 29 reizes un sasniedza 264,6 miljonus eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu